Soep met groenten, knoflook en room

Home » Soep met groenten, knoflook en room

Soep met groenten, knoflook en room

Een heerlijke rijkelijk gevulde soep met diverse groenten, knoflook en room. Knoflook behoort tot de uien familie, net zoals sjalotten en prei en heeft een vrij sterke geur en smaak. Knoflook bevat vitamines B6 en C. Vitamine B6 is o.a. belangrijk voor de energievoorziening, spijsvertering, weerstand en het zenuwstelsel. Net als vitamine B6 is ook vitamine C belangrijk voor een goede weerstand. De kleine witte bol is rijk aan de mineralen mangaan, calcium, kalium, ijzer en fosfor. Het spoorelement selenium in knoflook is een antioxidant en bindt zich aan zware metalen. Dit kan dus helpen bij het ontgiften. Verder is selenium belangrijk voor het goed functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel. Omdat knoflook ook kan bijdragen aan de gezondheid van het immuunsysteem werkt het veelal goed bij het bestrijden van verkoudheid en griepverschijnselen. Het stofje allicine in knoflook is een antioxidant en is verantwoordelijk voor de sterke geur. Allicine is een natuurlijk antibioticum. Dit stofje komt vrij wanneer de knoflook vlak voor gebruik wordt geperst of geplet. De liefhebbers van knoflook kunnen er vaak geen genoeg van krijgen. Bij gebruik van bloedverdunners is het raadzaam de consumptie niet te overdrijven omdat het bij heel hoge concentraties bloed verdunnend kan werken.

Geschikt voor 4 à 5 personen | veganistisch | voorgerecht

Ingrediënten

  • 2 Sjalotten
  • 6 Tomaten
  • 2 Teentjes knoflook
  • Handje bladselderij
  • 2 Stammen prei
  • 3 Stuk bos- of lente uitjes
  • Handje platte peterselie
  • 400 Ml groentebouillon uit onze boodschappenlijst
  • 400 Ml water
  • Scheut haverroom uit onze boodschappenlijst
  • Rijstolie uit onze boodschappenlijst
  • Zeezout

Bereidingswijze

Snijd de sjalotten in parten, de prei in ringen, de tomaten in grove stukken en de knoflook in plakjes. Hak de bladselderij. Verhit wat olie in een soeppan en bak al roerend de sjalotten, prei en knoflook aan. Voeg de tomaten en bladselderij toe en bak deze kort mee. Doe er de groentebouillon en het water bij met een beetje zeezout en laat pruttelen totdat de tomaten zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer en roer er een scheut haverroom doorheen. Snijd de bos- of lente uitjes in ringetjes en hak de peterselie. Verhit in een klein pannetje wat olie en bak al roerend kort de bos- of lente uitjes met de peterselie en roer door de soep.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl