Smoothie met yoghurt

Home » Smoothie met yoghurt

Smoothie met yoghurt en blauwe bessen

Dit is een heerlijke smoothie met yoghurt en fruit. Blauwe bessen bevatten natuurlijke kleurstoffen, anthocyanen genaamd. Ze zijn rijkelijk aanwezig in de bessen en kunnen een positief effect hebben op hart en bloedvaten. Deze kleurstoffen zorgen ervoor dat vetophoping in de bloedvaten wordt aangepakt en gereduceerd. Door de aanwezigheid van glucokinine en arbutine werken de besjes bloedsuikerspiegel verlagend,vooral na het nuttigen van koolhydraten! Sinaasappel en blauwe bessen hebben beide een hoge concentratie aan vitamine C. Een antioxidant die een ontstekingsremmende werking heeft en kan beschermen tegen bepaalde ziektes en tegen DNA schade. DNA schade is een belangrijke oorzaak van veroudering. Vitamine C is namelijk een van de belangrijkste antioxidanten.
Eet blauwe bessen zoveel mogelijk puur. Verhitting of het te lang bewaren van de bessen doen de gezonde eigenschappen teniet. Koop het liefst biologische blauwe bessen omdat de niet biologische veel pesticiden bevatten. Vers niet te krijgen? Koop dan de biologische diepvries blauwe bessen!

Geschikt voor 2 personen | ontbijt

Ingrediënten

  • 350 Gram Bulgaarse yoghurt
  • 1 Sinaasappel
  • 100 Gram blauwe bessen
  • 20 Gram chiazaden
  • 20 Gram cacaonibs

Bereidingswijze

Meng de yoghurt, sinaasappelpartjes, bessen en chiazaden in een blender. Houd enkele besjes achter voor de garnering. Roer de cacaonibs door de smoothie en garneer met de besjes.

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl