Quinoa salade met kip

Home » Quinoa salade met kip

Quinoa salade met kip

Een lekkere frisse quinoa salade, die ook makkelijk is om mee te nemen als lunchgerecht. Quinoa heeft een hoge voedingswaarde en behoort tot de pseudo-granen. Dit pseudo-graan is rijk aan flavonoïden en sporenelementen. Flavonoïden zijn plantenstoffen die een positieve invloed op de gezondheid kunnen hebben. Één van deze stoffen is quercetine. Quercetine werkt ontstekingsremmend en remt de aanmaak van histamine. Om die reden kunnen allergische reacties, zoals bijvoorbeeld bij hooikoorts het geval is, verminderen. Ook bevat quinoa veel essentiële aminozuren waaronder Lysine. Lysine kan verlichtend werken bij het Herpes virus waardoor een uitbraak minder heftig kan zijn en sneller kan verdwijnen. Verder is quinoa rijk aan ijzer en heeft het een lage glycemische index (stijging bloedsuikerspiegel). Het mineraal magnesium in quinoa is belangrijk voor de energiestofwisseling en het kan bijdragen aan het behoud van sterke botten. Bovendien heeft het mineraal een kalmerende werking. Quinoa kan wit, rood of zwart zijn.

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | lunch

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kook de kipfilets in water met een beetje zout totdat ze gaar is. Snijd de sjalotjes heel fijn. Laat de kip in het water afkoelen en snijd ze in reepjes of blokjes. Maak de dressing van de olijfolie, balsamico azijn, mosterd, erythritol of kokosbloesemsuiker. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de quinoa af, spoel af met water en laat afkoelen. Deel de tomaatjes in vieren en snijd de komkommer in plakken en deel deze ook in vieren. Meng de kip met de dressing en schep met de tomaatjes en komkommer onder de afgekoelde quinoa. Garneer met schijfjes limoen en gehakte peterselie.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl