Portobello gevuld met courgette en tomaat

Home » Portobello gevuld met courgette en tomaat

Portobello gevuld met courgette en tomaat

De portobello is een reuze kastanjechampignon. Deze paddenstoel is uitermate geschikt om te vullen. Paddenstoelen zijn vezelrijk en bevatten veel eiwitten. Omdat ze eiwitrijk zijn worden ze vaak als vleesvervanger ingezet. Echter moet een goede vleesvervanger niet alleen eiwitrijk zijn maar ook vitamine B1, B12 en ijzer bevatten. Paddenstoelen bevatten te weinig ijzer en geen vitamine B12. Wel is er vitamine B1 in te vinden. Uiteraard zijn eetbare paddenstoelen wel gezond, net zoals groenten.  Het zijn eigenlijk schimmels maar  ze worden veelal ingedeeld bij de groenten. Eet ze liefst niet rauw omdat ze het stofje agaritine bevatten. Dit kan giftig zijn voor de mens in grotere hoeveelheden. Eet ze daarom gekookt of gebakken.

Geschikt voor 2 personen | bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de champignons en portobello's voorzichtig schoon. Snijd de champignons in plakjes en snipper de sjalotjes. Halveer de halve courgette en snijd ze in de lengte in dunne plakken en snijd de plakken in reepjes. Ontvel de tomaten door ze in te kruisen en onder te dompelen in heet water. Leg de portobello's op een stukje met olie ingesmeerde aluminiumfolie en verwarm ze 10 minuten in de oven. Verhit intussen de olie in een wok en fruit de sjalotjes met de champignons, courgette (met zout en peper) en voeg als laatste de knoflook en tomaten toe. Wok alles een paar minuten. Vul de portobello's met het groentemengsel en leg er 2 schijfjes mozzarella op en zet ze nog 5 minuutjes terug in de oven. Leg ze op de borden en maak af met verse basilicum. Eet er crackers bij of garneer met nootjes naar keuze.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl