Omelet met champignons en courgette

Home » Omelet met champignons en courgette

Omelet met champignons en courgette

Wilt u een keertje geen vlees of vis eten dan is een omelet een goede keuze. Omelet kan op oneindig veel manieren worden bereid. Omelet met champignons en courgette is erg voedzaam en gezond. Champignons bevatten de welbekende vitamine B12. Deze vitamine komt vooral voor in vlees, vis en melkproducten. Dit maakt de champignon wel een beetje uniek. Ook zit er B12 in eieren. Veel mensen hebben een vitamine B12 tekort, wat vervelende klachten teweeg kan brengen zoals o.a. concentratie problemen, tintelingen, zenuwpijnen, spierpijn, snel geïrriteerd zijn, stemmingswisselingen en vermoeidheid.  Champignons zijn ontstekingsremmend, vooral bij ontstekingen op celniveau, waardoor hart- en vaatziekten kunnen ontstaan. Naarmate we ouder worden maken we minder collageen aan. Dit is aan de buitenkant te zien aan de huid. Ze wordt namelijk slapper en er vormen zich rimpels. Door het eten van champignons kunt u het lichaam helpen om collageen aan te maken omdat ze het stofje proline bevatten. Redenen genoeg dus om wat vaker champignons op het menu te zetten.

Geschikt voor 4 personen | vegetarisch | lunch

Ingrediënten

  • Halve courgette
  • 6 Eieren (biologisch)
  • 1 Ui
  • 8 Champignons
  • Verse bieslook
  • Beetje zwarte peper
  • Rijstolie of kokosolie uit onze boodschappenlijst

Bereidingswijze

Klop de eieren, snijd de courgette in de lengte doormidden en rasp er dunne plakjes van. Snijd de ui in halve ringetjes, champignons in plakjes en knip de bieslook in stukjes. Meng de bieslook onder het eimengsel. Verhit de olijfolie in een grote pan en verdeel er de groenten in met een beetje peper. Laat kort bakken en voeg de geklopte eieren met peper toe. Lekker met roggebrood borden.

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl