Lasagne van omelet met courgette en kruiden

Home » Lasagne van omelet met courgette en kruiden

Lasagne van omelet met courgette en kruiden

Door om en om laagjes omelet en groente in een ovenschaal te plaatsen ontstaat er een soort lasagne. Courgette is een veelzijdige groente die de oorsprong vindt in Mexico. Omdat de smaak niet heel uitgesproken is kan courgette in veel gerechten worden verwerkt. Ze doet het goed in ovengerechten, pasta’s, salades en er kan soep van worden gemaakt. Ook kan. courgette makkelijk worden gecombineerd met andere groentes.  De natuurlijke kleurstoffen in courgette zijn zeaxanthine en luteïne. Beiden hebben een antioxidanten werking, evenals vitamine A en C, welke ook in courgette aanwezig zijn . Daarnaast bevat deze gezonde groente ook omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren (alfa-linoleenzuur, EPA en DHA) hebben een ontstekingsremmende werking.
In dit gerecht worden ook verschillende kruiden gebruikt. Ëén van deze kruiden is oregano. Oregano bevat veel fytonutriënten. Fytonutriënten zijn bioactieve inhoudsstoffen welke alleen voorkomen in planten. Ze hebben een gunstige invloed op het lichaam en kunnen mogelijk bepaalde ziektes en aandoeningen helpen voorkomen.. Het aminozuur tryptofaan in oregano speelt een belangrijke rol bij het aanmaken van serotonine. Serotonine is een hormoon en neurotransmitter dat betrokken is bij de aanmaak van melatonine. Melatonine is nodig voor een gezond slaapritme. Thymol is een zuur met een sterke antiseptische werking (antibacteriële werking) dat eveneens voorkomt in dit gezonde kruid. Oregano is vezelrijk en om die reden gezond voor de darmen.
Een leuk weekend-ontbijt-recept voor het gezin maar ook zeer geschikt als lunch met familie of vrienden.

Geschikt voor 4 personen | vegetarisch | weekend-ontbijt

Ingrediënten

  • 8 Eieren
  • 2 Courgettes
  • Half koffiekopje passata uit onze boodschappenlijst
  • 2 Handjes verse basilicum
  • 1 Theelepel gedroogde oregano
  • 1 Theelepel gedroogde peterselie
  • Rijstolie uit onze boodschappenlijst
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgettes met een kaasschaaf in de lengte, zodat het brede dunne repen worden. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat. Bestrijk het bakpapier met een beetje olie en verdeel er de courgetterepen op met een beetje zout en peper. Laat ze in ongeveer 7 à 8 minuten knapperig gaar worden. Klop intussen de eieren en meng er de oregano en peterselie onder. Bak er 3 omeletten van in een pan van 20 cm Ø. Neem een ronde ovenschaal van eveneens 20 cm Ø en leg er 1 omelet in, bestrijk deze met een kwast met wat passata. Verdeel er een paar repen courgette op met enkele blaadjes basilicum. Herhaal dit en eindig met een omelet. Zet het nog heel even in de oven zodat het goed warm is. Serveer met roggebrood of crackers.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl