Knapperige zoete aardappel friet uit de oven

Home » Knapperige zoete aardappel friet uit de oven

Knapperige zoete aardappel friet uit de oven

Zoete aardappel friet wordt steeds meer gegeten omdat het een gezonde vervanger is van de aardappel. Zoete aardappel oftewel bataat is rijk aan koolhydraten. Deze koolhydraten hebben een positief effect op de bloedsuikerspiegel omdat het complexe koolhydraten zijn. Bij complexe koolhydraten zijn de vezels niet verwijderd of kapotgemaakt door bewerking. Vezelrijke voeding is moeilijker te verteren. Hierdoor komt de glucose langzaam in het bloed terecht, wat de bloedsuikerspiegel vrij constant houdt. Zoete aardappel is rijk aan zowel oplosbare - als onoplosbare voedingsvezels. De oplosbare vezels zorgen ervoor dat de koolhydraten langzaam worden opgenomen en ze zorgen voor een verzadigend gevoel. De onoplosbare vezels dragen bij aan een goede gezondheid van de darmen. De bataat zit bomvol vitamine C. Het aanwezige bètacaroteen in de bataat wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A kan o.a. bijdragen aan het herstel en is weerstand verhogend. Met 100 gram zoete aardappel per dag zit men reeds aan de ADH. Dit alles maakt de bataat een gezond voedingsmiddel.

Geschikt voor 2 personen | bijgerecht | glutenvrij

Ingrediënten

  • 2 Middelgrote zoete aardappels (oranje of wit van binnen) of kant en klare frietjes uit onze boodschappenlijst
  • Optioneel: zoete aardappel vervangen door pastinaak of koolraabfrietjes uit onze boodschappenlijst
  • 1,5 Eetlepel rijstolie of olijfolie uit onze boodschappenlijst
  • 2 Theelepels pijlwortelpoeder uit onze boodschappenlijst
  • 1 Theelepel paprikapoeder
  • 1 Theelepel gedroogde kruiden naar wens (bv. rozemarijn, salie) uit onze boodschappenlijst
  • Zeezout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de zoete aardappels af onder de kraan en dep ze droog met een stuk keukenrpapier. Snijd er friet van. Meng ze in een kom met de olie, paprikapoeder, zout, pijlwortelpoeder en evt. kruiden naar wens. Schep alles goed onder elkaar, desnoods met de handen. Het pijlwortelpoeder zorgt ervoor dat de frietjes lekker knapperig worden. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en verdeel er de friet over. Zorg dat ze niet over elkaar liggen en dat ze elkaar niet aanraken. Plaats de ovenplaat in het midden van de oven en schep de friet na 15 minuten even om. Plaats ze daarna nog 5 minuten in de oven.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl