Hummus – lekker om te dippen

Home » Hummus – lekker om te dippen

Hummus - lekker om te dippen

Hummus wordt veelal gemaakt van kikkererwten maar u kunt ook hummus maken van bijvoorbeeld avocado. In dit recept wordt de hummus gemaakt met kikkererwten. Kikkererwten hebben een hoge voedingswaarde. Ze bevatten plantaardige eiwitten en zijn zeer vezelrijk. De vezels zijn voornamelijk oplosbare vezels. Hetgeen betekent dat de vezels zich met water vermengen waardoor het in ons spijsverteringskanaal een gelei-achtig goedje wordt. Oplosbare vezels kunnen de overgroei van schadelijke bacteriën in de darmen tegengaan en groei van gunstige bacteriën bevorderen. Vezels dragen ook bij aan een verzadigingsgevoel. Kikkererwten hebben een lage glycemische index (stijging bloedsuikerspiegel) en kunnen zijn om die reden uitermate geschikt zijn voor mensen met diabetes. Hummus kan worden gegeten op een cracker maar is ook geschikt als dipsaus voor rauwkost, zoals wortels, bleekselderij of tomaatjes.

Gezonde snack

Ingrediënten

  • 300 gram kikkererwten
  • 2 Teentjes knoflook
  • 3 Eetlepels citroensap
  • 2 Eetlepels olijfolie (Extra Vierge)
  • Handje verse fijngehakte peterselie
  • 1 Theelepel komijnpoeder
  • 2 Eetlepele Tahin (sesampasta van BioToday, Tahini White AH)

Bereidingswijze

Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Pureer ze in een keukenmachine met de geperste knoflookteentjes, olijfolie, tahin, citroensap en komijnpoeder totdat er een egaal mengsel is ontstaan. Voeg eventueel een heel klein beetje water toe wanneer het iets te dik is. Doe in een schaaltje en garneer met de verse peterselie.

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl