Gezonde pasta

Gezonde pasta van linzenspaghetti met groenten

Deze gezonde pasta, gemaakt met gele linzen spaghetti, kan worden bereid zoals de reguliere pasta gemaakt van tarwemeel. Bekend is dat tarwe een glutenbevattend graan is. Voor mensen die niet lijden aan een glutenintolerantie is dit geen groot probleem. Echter met tarwe is teveel geknoeid in de loop der jaren. Om die reden bevat het moderne tarwe nauwelijks nog voedingsstoffen. Ook zorgt tarwe voor ontstekingsreacties en geeft het een opgeblazen gevoel. Een iets betere keuze is spelt omdat het nog een ‘eerlijker’ graansoort is en het o.a. minder fytinezuur bevat. Fytinezuur oftewel inositolhexafosfaat kan de opname van bepaalde mineralen bemoeilijken. Door een langere rijstijd, bv. in zuurdesembrood, wordt fytinezuur deels afgebroken. Gezonder is spaghetti van linzenmeel. Linzen zijn peulvruchten. Ze hebben een positief effect op de bloedsuikerspiegel omdat ze complexe koolhydraten bevatten. Linzen zijn zeer vezelrijk. Vezels zijn belangrijk voor het behoud van gezonde darmen. Omdat linzen een goede bron zijn van eiwitten dragen ze bij aan een verzadigend gevoel. Spaghetti van linzenmeel is dus een gezonde keuze.

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | vegetarisch | diner

Ingrediënten

  • 100 Gram gele linzenspaghetti uit onze boodschappenlijst
  • 8 Cherry tomaatjes
  • 1 Venkelknol
  • 1 Rode ui
  • Handje krulpeterselie
  • 2 Teentjes knoflook
  • Sap van halve citroen
  • 20 Gram pijnboompitten
  • 60 Gram geraspte kaas uit onze boodschappenlijst
  • Rijstolie uit onze boodschappenlijst
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

Snijd de uitstulpingen van de venkel, deel hem door midden en verwijder het harde binnenste aan de onderkant. Was de venkel en snijd deze in heel dunne plakjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflookteentjes en halveer de tomaatjes. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen met een beetje zout. Verhit in een hoge pan wat olie en fruit de ui met knoflook gedurende 1 minuut en voeg de venkel toe. Doe er na 2 minuten de tomaatjes bij met een klein beetje peper en het citroensap en laat ze kort meebakken. Hak de peterselie fijn. Giet de spaghetti af en spoel even af met lauw water. Schep de spaghetti meteen onder het groentemengsel. Dien op in diepe borden en verdeel er de peterselie, geraspte kaas en de pijnboompitten over.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl