Visie op gezondheid

Visie op gezondheid

Op 1 januari 2016 hadden 8,8 miljoen mensen in Nederland één of meer chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, maag/darm klachten (PDS), diabetes type 2, CVS en aandoeningen van het bewegingsapparaat. Dit is geen toeval en is grotendeels een gevolg van onze levensstijl. Veel chronische ziekten hebben dezelfde onderliggende oorzaken. Onze programma's richten zich op het aanpakken van deze onderliggende oorzaken. Hierdoor is een substantiële vermindering van klachten en vaak zelfs genezing mogelijk. 

Belangrijke oorzaken 

Chronische ontsteking

Chronische ontsteking. Ontstekingen zijn nuttig omdat ze als doel hebben beschadigingen in ons lichaam te herstellen. Zonder ontstekingen zou dit dus niet gebeuren! Echter is er ook een ontstekingsvorm die wederom een sluipmoordenaar wordt genoemd. Deze ontstekingsvorm is een ontsteking zonder symptomen en is de gevaarlijke variant. Onderzoeken hebben aangetoond dat (chronische) ontstekingen bijdragen aan het krijgen van onder andere gewrichtsklachten. 

Insulineresistentie-syndroom

Het insulineresistentiesyndroom oftewel stofwisselingssyndroom ligt ten grondslag aan welvaartsziekten en zorgt dat ons lichaam steeds moeizamer op voeding en suikers gaat reageren. Dit syndroom ontstaat vaak onopgemerkt en dringt als een sluipmoordenaar ons lichaam binnen. De oorzaak ligt veelal in verborgen suikers en toevoegingen. De hoeveelheid koolhydraten en/of calorie-inname verminderen is niet de oplossing. Het gevolg is onder andere geleidelijke gewichtstoename of vermoeidheid.

Disbalans in voedingsstoffen

Een chronisch tekort aan vitale celstoffen zoals vitaminen, mineralen en bio actieve substanties. De kans op een tekort aan voedingsstoffen is groter doordat we onvolwaardig eten en de concentratie aan voedingsstoffen in ons eten in de loop der jaren lager is geworden. Tegelijkertijd bevat onze voeding steeds meer schadelijke stoffen voor onze gezondheid. 

Verstoring zuur-base balans

Een verstoorde zuur base balans. Het zuur-base-evenwicht is de balans van de zuurgraad (pH) in onze weefsels. Stress, een ongezonde levensstijl en te weinig slaap zorgen voor verzuring van de weefsels. Dit kan uiteenlopende klachten als vermoeidheid, hoge bloeddruk en botontkalking uitlokken.

Wat is How2behealthy?

Wat is How2behealthy?

How2behealthy brengt een gezonde wereld dichter naar u. De basis begint bij een gezonde en natuurlijke levensstijl & voeding die bovenstaande oorzaken aanpakt en uw lichaam weer terug in balans brengt. Door als eerste de focus te leggen op gezonde en natuurlijke voeding, zult u merken dat uw eventuele klachten al sterk verminderd worden. Elk lichaam is uniek en dat vraagt ook om een unieke aanpak. We gaan kijken naar de oorzaken en klachten die u ervaart zoals vermoeidheid, gewrichtsklachten, hoge bloeddruk, diabetes, overgewicht en/of andere chronische klachten etc. Na een uitgebreid onderzoek maakt ons adviesteam een persoonlijk programma. Bij dit programma krijgt u persoonlijke begeleiding door een van onze consulenten.

How2behealthy heeft een visie op voeding van deze tijd. Wij tellen geen calorieën, suikers of vetten. De werking van voeding op uw lichaam is afhankelijk van de ingrediënten. U leert precies de juiste pure, maar smaakvolle producten te kopen bij de supermarkt bij u in de buurt, die passen bij uw smaak en levensstijl. Tijdens deze reis bent u niet alleen en bieden wij ondersteuning door middel van diverse evenementen en een community. 

Wij geloven dat het hanteren van een gezonde en natuurlijke
leefstijl het leven met jaren verbetert. U zult zich vitaler,
gezonder en beter voelen met onze programma's. Gezondheidskosten zullen meestal dalen. Daarnaast ondersteunen wij het lichaam met natuurlijke supplementen, vitamines, superfoods en producten die wij zelf in huis hebben. Zoals bijvoorbeeld vitamine D3, daarvan heeft 50% in Nederland een tekort. 

How2behealthy onderscheid zich ook door een partnernetwerk. Wij brengen een gezonde wereld dichter naar u toe door u tijdens uw reis kennis te laten maken met gezonde restaurants zoals de Brothbar in Maastricht en fitnesscentrum Sportdomein in Eijsden. Binnen onze programma ontvangt u een waardecheque die u bij een van onze aangesloten partners kunt verzilveren.

Bent u nieuwsgierig? Wilt u meer informatie? Meld u dan nu aan voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek of meld u aan voor een van onze evenementen.

Gezonde mayonaise, pasta, brood & zelfs ijs. Ze liggen in de schappen, maar weet u waar?

Voor wie is How2behealthy?

Voor wie is How2behealthy?

✔  Voor diegene die al meerdere programma's en diëten hebben gevolgd zonder blijvend resultaat, omdat ze terugvallen in oude gewoontes

✔  Voor diegene die net als wij overtuigd zijn dat elk mens uniek is en iedereen een andere aanpak nodig heeft

✔  Als u medicatiegebruik wilt minderen in overleg met de huisarts

Als u zich weer vitaal, energiek en fit wilt voelen

✔  Voor mensen die genoeg hebben van hun huidige leefstijl en er echt iets aan willen doen!

Voor diegene die klaar is met de "wonderpil" en op zoek is naar de totaal-aanpak!

Voor mensen die zich niet meer prettig voelen in hun eigen lichaam


Voor zowel mannen als vrouwen, zijn de programma’s geschikt. Ongeacht de leeftijd!

Voor mensen die al bewust bezig zijn, maar nog wat ondersteuning kunnen gebruiken

De aanpak

De aanpak

icon-loepje-groen

Onderzoek

U gaat voor ons een vragenlijst invullen,waarmee wij inzichten krijgen in uw huidige gezondheid, leefstijl en eetpatroon. Daarnaast gaan we nog een gezondheidsonderzoek doen door middel van het inleveren van een plasje, optioneel bloedprikken*  en een medische gezondheidstest*. Hierdoor krijgen we meer inzichten in uw lichamelijke gezondheid en kunnen we een passend persoonlijk programma voor u maken. 

icon-wortel-geel

Reiniging

Voordat u begint aan het programma is het van belang dat uw lichaam gereinigd wordt. Door deze reiniging kan uw lichaam alvast wennen aan de nieuwe gezonde en natuurlijke voeding. U gaat tijdens deze 1e fase het gebruik van ongezonde koolhydraten, vetten en eiwitten langzaam afbouwen. Na deze 12 dagen voelt en ziet u al een positief verschil.

icon-brief-rood

Persoonlijk programma

Na de reiniging doen we nog een aantal metingen en brengen we de eerste resultaten aan de hand van het door u gekozen programma in kaart. Daarna gaan wij het persoonlijk programma aan u uitleggen en samen met u doorlopen, zodat u kunt beginnen aan de eerste fase van een van de programma’s.

icon-afvallen-rood

Gezond gewicht verliezen

Houdt u er rekening mee dat het toewerken naar een voor u passende levensstijl vaak betekent dat u gaat afvallen. Dit gewicht verliezen gebeurt op een gezonde en verantwoordelijke manier, aangezien wij met natuurlijke voeding werken. Een lichaam in balans zorgt voor minder zin in zoetigheid en drang naar een vette hap. Hierdoor bent u in staat om het programma makkelijk vol te houden. 

icon-winkelwagen-geel

Boodschappenlijst

Een uniek onderdeel van onze programma's is de supermarktgids oftewel boodschappenlijst. Het gebruik van pure en natuurlijke voeding zonder toevoegingen is de basis om uw gestelde doelen te bereiken. In de supermarktgids vindt u een boodschappenlijst van alle producten die u tijdens het programma mag nuttigen. Bovendien bevat het programmaboek een uitgebreid receptenboek met makkelijke recepten voor het hele gezin.

icon-manvrouw-groen

Samen met anderen

U bent niet alleen! We bieden diverse evenementen aan zoals een supermarktsafari waar u niet alleen kennis maakt met de producten uit onze supermarktgids, maar u komt ook in contact met andere deelnemers die samen met u een reis maken naar een blijvend gezonde levensstijl. Bovendien is er een gesloten How2behealthy groep waar u vragen kunt stellen aan andere deelnemers of ervaringen deelt.

icon-pil-groen

Bewustwording

Een gezonde levensstijl vraagt ook om bewustwording. In ons programmaboek vindt u veel informatie terug over diverse thema's zoals leefstijlregels, etiket lezen en nog veel meer. Tijdens de consulten komt bewustwording ook aan bod. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat u blijvend resultaat boekt.  

icon-natuurlijk-geel

Alleen maar pure voeding

Gezonde voeding is uw medicijn! Wij richten ons voornamelijk op voeding waarin zo weinig mogelijk verkeerde vetten, (verborgen) suikers en andere toevoegingen inzitten zoals E-nummers.
We tellen geen calorieën, koolhydraten of suikers maar letten op de juiste voedingstoffen die passen bij uw lichaam.

icon-vinkje-rood

Vitaliteit, verjonging of gezondheidscheque

Wij geloven dat een hechte samenwerking met onze aangesloten partners een gezonde wereld dichter naar u brengt. Dit doen we o.a. door een cheque aan te bieden binnen de programma's. Dit tegoed kunt u in onze webshop verzilveren voor: natuurlijke producten, onderzoeken en partnerdiensten zoals een lunch bij een écht gezond restaurant. 

icon-vinkje-rood

Na afloop

Na afloop van het programma vieren we het behaalde resultaat met een leuke attentie. Behoefte aan een stok achter de deur? Dan is het
mogelijk om losse consulten bij te kopen of zelfs gebruik te maken van het ‘’Blijf in Balans’’ programma. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw desbetreffende consulent.

Gezond eten is gezond en gelukkig leven