Gezonde cake

Home » Gezonde cake

Gezonde cake

Deze gezonde cake is een heerlijke traktatie op verjaardagen of bij de thee of koffie wanneer u visite krijgt en kan dan ook worden gegeten zonder schuldgevoel. De cake bevat enkel gezonde ingrediënten. In dit recept wordt de cake gemaakt met avocado. De avocado bevat gezonde vetten en is zeer vezelrijk. De hoge voedingswaarde van de avocado draagt bij aan een verzadigend gevoel. Er zitten veel antioxidanten in de gezonde vrucht en het mineraal kalium. Dit mineraal speelt o.a. een belangrijke rol bij de regulering van het hartritme. De avocado heeft een positief effect op de bloedsuikerspiegel. Al met al een super gezonde vrucht die de cake extra romig maakt.

Geschikt voor een cakevorm van 28 cm | gebak

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet ze goed in. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd ze in stukken. Mix ze met de eieren en stevia (of kokosbloesemsuiker) in een keukenmachine en mix totdat het een glad mengsel is. 
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap er voorzichtig de merg uit met een mes. Voeg dit bij het avocado mengsel. Zeef het havermeel en amandelmeel en doe er het wijnsteenbakpoeder bij en voeg dit bij het avocado mengsel samen met het sap van de limoenen. Mix dit alles totdat wederom een glad mengsel is ontstaan..
Doe alles in de cakevorm en zet ongeveer 35 minuten in het midden van de oven.

How2behealthy bij RTLZ

Gepersonaliseerde gezonde weekmenu's

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl