Gehaktbrood

Home » Gehaktbrood

Gehaktbrood

Gehaktbrood kan zowel warm als koud worden gegeten. Heerlijk bij de lunch of diner. Tijdens warme dagen is het lekker om koud te serveren bij bijvoorbeeld een salade. Het kan ook als beleg op een cracker of sneetje roggebrood. Snijd het dan in heel dunne plakjes. Bewaar het gehaktbrood afgedekt in de koelkast. Het is enkele dagen houdbaar.

Geschikt voor 1 brood | bijgerecht

Ingrediënten

  • 400 Gram (mager) rundergehakt
  • 1 Rode paprika
  • 2 Sjalotten
  • 1 Teentje knoflook
  • 1 Theelepel mosterd uit onze boodschappenlijst
  • 1 Blikje tomatenpuree
  • 1 Theelepel chilivlokken (Euroma)
  • Beetje Keltisch zeezout
  • Beetje (zwarte) peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de sjalotten klein en de rode paprika in kleine smalle reepjes. Pers het knoflookteentje.
Doe het gehakt met de sjalotten, paprika, knoflook, chilivlokken, peper en zout met de tomatenpuree en mosterd in een kom en meng goed.
Vet een cakevorm in met een beetje rijstolie of ongezouten roomboter en doe het gehaktmengsel erin. Laat het gehaktbrood in het midden van de oven ongeveer 1 uur gaar worden.  Steek er met een prikker in om te controleren of het goed gaar is van binnen. Haal het brood niet meteen uit de vorm maar laat het even afkoelen.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl