Gehaktballen in tomaten-room saus

Home » Gehaktballen in tomaten-room saus

Gehaktballen in tomaten-room saus

Gehaktballen worden vrij veel gegeten. Vaak worden ze kant-en-klaar gekocht in de supermarkt of bij de slager. Meestal bevatten ze dan ongezonde toevoegingen, vooral in de supermarkt. Het voordeel is dat u wel op de ingrediëntenlijst kunt lezen wat er allemaal in zit. Koopt u ze bij de slager dan staat er niet op de gehaktbal wat de ingrediënten zijn. Het is dus beter om de gehaktballen zelf te maken en te kiezen voor pure gezonde ingrediënten. Het beste kan er worden gekozen voor (mager) rundergehakt. Varkensvlees is voor de mens niet gezond. Het bevat veel stress hormonen en het is histamine rijk. Histamine brengt allergische reacties en ontstekingen teweeg. Varkensvlees heeft een hoog vetgehalte en bevat veel cholesterol. Probeer ook maximaal 2 keer per week rundvlees te eten. Wissel het af met kip, kalkoen, vis en eet minimaal 1 keer per week geen vlees. Vlees is vrij lastig te verteren en om die reden een belasting voor onze darmen. Eet u graag vlees, kies dan liefst voor mager (biologisch) vlees, zonder ongezonde toevoegingen. 

Geschikt voor 2 personen | diner

Ingrediënten

  • 250 Gram rundergehakt (mager)
  • 1 Blik gepelde tomatenblokjes (zonder toevoegingen)
  • 1/4 Liter passata (zonder toevoegingen)
  • 1 Rode ui
  • 1 Dunne stam prei
  • 125 Gram kastanjechampignons
  • Snufje milde paprikapoeder
  • 1 Teentje knoflook
  • 1 Theelepel gedroogde chilivlokken (Euroma)
  • Scheutje Haverroom uit onze boodschappenlijst
  • Handje verse peterselie
  • Rijstolie of ongezouten roomboter uit onze boodschappenlijst
  • Zwarte peper
  • Himalayazout

Bereidingswijze

Voeg wat zout, peper en paprikapoeder toe aan het gehakt en draai er kleine balletjes van. Bak ze gaar in rijstolie of ongezouten roomboter. Snipper de ui, pers het knoflookteentje, snijd de prei in halve ringetjes en snijd de champignons in plakjes. Voeg alles toe aan de gehaktballetjes 5 minuten voordat ze gaar zijn of wok de groenten apart en voeg ze later toe. Doe er de tomatenblokjes bij en de passata. Hak de peterselie en voeg deze toe met de chilivlokken. Doe er een scheut haverroom bij en roer totdat alles goed warm is.
Lekker met roggebrood of zilvervliesrijst.

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl