Gehakt-groente schijven

Home » Gehakt-groente schijven

Gehakt-groente schijven

Gehakt is een vleesproduct dat in heel veel recepten wordt gebruikt. De beste keuze is biologisch (mager) rundergehakt. Deze gehakt-groente schijven zijn heerlijk bij de warme maaltijd maar kunnen ook koud worden gegeten. Door de schijven minder groot te maken kan het ook als gezonde snack op tafel worden gezet. Koud zijn ze makkelijk om mee te nemen als lunch bij crackers of roggebrood.

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Deze vitamine draagt bij aan een goede gezondheid van de ogen. De pro vitamine A, beter bekend als Beta caroteen, komt eveneens voor in wortels. Beta caroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Wortels bevatten veel magnesium, ook wel anti-stress mineraal genoemd. Dit mineraal heeft een ontstekingsremmende werking en speelt een rol bij de regulering van de bloeddruk. Ook kan het eten van wortels bijdragen aan een goede werking van de lever. 

Lente-, en bosuitjes zijn rijk aan vitamine K. Vitamine K is belangrijk voor het behoud gezonde botten en draagt bij aan een gezonde bloedstolling. Lente- en bosuitjes bevatten de antioxidant allicine. Allicine is een natuurlijk antibioticum en het draagt bij aan een goed werkend immuunsysteem.

Geschikt voor 4 stuks | bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de wortel en rasp ze met een fijne rasp. Snipper de sjalotten en snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes. Pers het knoflookteentje. Meng in een kom het gehakt met de groenten, de tomatenpuree, passata, peper en zout en maak er 4 platte schijven van. Verhit de olie in een pan en bak de gehakt/groente schijven gedurende 20 minuten en keer ze regelmatig om.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl