Garnalen spaghetti met groenten en sojasaus

Home » Garnalen spaghetti met groenten en sojasaus

Garnalen spaghetti met groenten en sojasaus

Een heerlijke garnalen spaghetti bereid met verschillende groentes. Één van deze groentes is wortel. Wortels zijn rijk aan vitamine A, vitamine B1, B2 en B6 en C. Vitamine A draagt o.a. bij aan een goede gezondheid van de ogen. Vitamine B1 en B2 dragen o.a. bij aan een gezonde energiehuishouding. Vitamine B6 is o.a. belangrijk voor de stofwisseling en vitamine C is onmisbaar voor een gezond immuunsysteem. Naast vitamine A kom ook beta caroteen, pro vitamine A genoemd, voor in wortels. Beta caroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A.
Wortels bevatten best wel wat magnesium. Dit anti-stress mineraal heeft een ontstekingsremmende werking en speelt een rol bij de regulering van de bloeddruk. Ook kan het eten van wortels bijdragen aan een goede leverwerking.

Geschikt voor 2 personen | lactosevrij | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de garnalen doormidden. Snijd het pepertje in de lengte en breedte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringetjes. Schil de winterpeen en snijd ze in dunne plakken en de plakken in heel dunne reepjes óf rasp ze met een grove rasp. Snijd de uien in halve ringen. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen met een beetje zout. Verhit intussen een beetje olie en wok de stukken garnaal met de knoflook en rode peper gedurende 1 minuut. Zet ze even apart op een bord of kom. Verhit wat olie en wok er alle groenten in gedurende enkele minuten. Voeg de garnalen en een scheutje sojasaus toe en wok alles nog 1 minuut. Giet de spaghetti af en voeg deze bij de groenten met garnalen. Schep alles goed onder elkaar en dien meteen op.

.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl