Frisse yoghurtdressing of -dipsaus

Home » Frisse yoghurtdressing of -dipsaus

Frisse yoghurtdressing of -dipsaus

Yoghurtdressing kan op veel verschillende manieren worden gemaakt. Vaak worden er aan de yoghurt stukjes komkommer, knoflook of munt toegevoegd. Maar ook een rood pepertje, citroen of mayonaise zijn favorieten. In dit recept wordt o.a. bieslook en peterselie gebruikt.
Bieslook bevat best wel wat vitamine C en K. Vitamine C is o.a. nodig voor een goede weerstand en onmisbaar voor de vorming van collageen. Vitamine K draagt bij aan het behoud van sterke botten en is bij de bloedstolling betrokken. De mineralen calcium en kalium zijn ook aanwezig in bieslook.
Peterselie is net als bieslook ook rijk aan vitamine C en K maar ook aan vitamine A en B11 (foliumzuur). Vitamine A is o.a. belangrijk voor het gezichtsvermogen, de celdeling, wondheling en afweer. Vitamine B11 is betrokken bij de aanmaak van rode bloedcellen.

Geschikt voor 1 portie | glutenvrij | vegetarisch | bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Doe de yoghurt in een kom. Snijd de bieslook fijn en de peterselie. Meng de yoghurt met de olijfolie en sap van 1 limoen. Voeg desgewenst 1 theelepel erythritol toe. Schep er de bieslook en peterselie onder. Lekker als dipsaus of dressing bij of onder rauwkost of sla.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl