Erwtenpuree maken van diepvrieserwten

Home » Erwtenpuree maken van diepvrieserwten

Erwtenpuree maken van diepvrieserwten

Erwtenpuree is makkelijk te bereiden en snel klaar. Erwten groeien in een peul als kleine groene bolletjes. De peul is de vrucht van een plant die behoort tot de vlinderbloemigen. Peulvruchten behoren dus bij de vlinderbloemigen. Andere peulvruchten zijn o.a. linzen, kikkererwten en pinda’s. Peulvruchten zijn eiwitrijk en kunnen om die reden dienen als vleesvervangers. Erwten zijn rijk aan vitamine C, B1, B11 (foliumzuur), vitamine C en K. Vitamine B1, ook wel thiamine genoemd, is belangrijk voor het zenuwstelsel en geheugen. Foliumzuur is o.a. belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen. Vitamine C is onmisbaar voor het immuunsysteem en vitamine K is betrokken bij de bloedstolling. Verder bevatten erwten o.a. de mineralen ijzer en koper en een iets mindere hoeveelheid magnesium en fosfor. Symptomen van een ijzertekort kunnen zijn overmatig transpireren, vermoeidheid en hoofdpijn. Koper is belangrijk voor de botten en bindweefsel. Ook fosfor is belangrijk voor de botten én voor de energiestofwisseling. Magnesium wordt ook wel ‘anti stressmineraal’ genoemd. Het heeft o.a. een kalmerende werking. Een tekort aan magnesium kan vermoeidheid veroorzaken, een hoge bloeddruk en spierkrampen.
Diepvrieserwten zijn knapperig net zoals verse erwten. Uit een glas of blik zijn ze wat zachter omdat ze wat langer zijn gekookt.

Geschikt voor 2 personen | veganistisch | bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Doe de bevroren diepvrieserwten in een pannetje en voeg bouillon toe zodat ze net onder het vocht staan. Voeg eventueel een beetje zout toe. Kook de erwtjes zachtjes, ongeveer 5 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Neem 2 eetlepels erwten met bouillon uit de pan en houdt deze warm. Giet de rest van de erwten in een zeef en laat ze heel kort uitlekken.  Doe ze terug in de pan, houdt ze warm op een heel laag pitje en voeg een scheutje haverroom óf wat ongezouten roomboter toe. Doe er wat verse munt bij (optioneel), wat peper en een paar druppels citroen- of limoensap. Pureer de erwten met een staafmixer. Serveer de puree in een kom en garneer met de hele erwten.
.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl