Chocolade maken met rauw cacaopoeder

Home » Chocolade maken met rauw cacaopoeder

Gezonde chocolade maken met rauw cacaopoeder + boter

Chocolade maken is helemaal niet zo moeilijk. Toch wordt een reep chocola meestal gekocht. Helaas bevat de meeste chocolade geraffineerde suikers en/of andere ongezonde toevoegingen. Het beste is dus om chocolade te kopen zonder ongezonde toevoegingen of om het zelf te maken. Rauw cacaopoeder is puur en ongeraffineerd. Het bevat veel vitamines, mineralen en essentiële vetzuren. Het anti-stress mineraal magnesium is rijkelijk aanwezig in rauwe cacao. Magnesium heeft een positief effect op het zenuwstelsel. De flavonoïden (antioxidanten) in rauwe cacao zorgen voor aanmaak van stikstofmonoxide. Dit kan een gunstige invloed hebben op het cholesterol en het reguleren van de bloeddruk. Ook de stofjes cafeïne en theobromine komen voor in rauwe cacao. Deze hebben beiden een stimulerende werking. Echter zijn de hoeveelheden zo gering dat ze niet of nauwelijks merkbaar zijn. Het aanwezige aminozuur tryptofaan is van belang voor de aanmaak van serotonine, een van de belangrijkste neurotransmitters. Een verhoogde aanmaak van serotonine kan bijdragen aan het verminderen van angstgevoelens, rusteloosheid en het verbeteren van de stressafweer.

Geschikt voor 200 gram | snacks

Ingrediënten

Bereidingswijze (5-10 min)

Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Plaats een pan of kom met de cacaoboter op de pan en zorg ervoor dat de onderkant niet het water raakt. Zo smelt je de cacaoboter veilig ‘au bain-marie’. Laat de cacaoboter even afkoelen totdat deze lauwwarm is. Doe er vervolgens het cacaopoeder en gewenste zoetmiddel bij en roer dit goed onder elkaar. Kies wanneer u dit wenst noten, rozijnen of andere toevoeging en meng deze er doorheen. Giet de chocolade in een vorm naar wens zodat de chocolade ongeveer 1 à 1,5 cm dik is. Zet het schaaltje een half uur in de vriezer en daarna in de koelkast.

De smaak komt het beste tot zijn recht als de chocolade 24 uur in de ijskast heeft gestaan! Smakelijk!

How2behealthy bij RTLZ

Gepersonaliseerde gezonde weekmenu's

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl