Noedels met paprika, ei en champignons

Home » Noedels met paprika, ei en champignons

Noedels met groenten, ei en champignons

Dit noedels recept wordt bereid met verschillende groenten, zonder vlees. Voor vegetariërs is dit gerecht dus zeer geschikt. Alle groenten zijn gezond, met name rode paprika’s. Ze bevatten beduidend meer voedingsstoffen dan de groene, oranje en gele varianten. In rode paprika’s zit wel 3 keer zoveel vitamine C dan in de sinaasappel. Bij de aanmaak van collageen is deze belangrijke vitamine onmisbaar. Collageen zorgt o.a. voor versteviging van de huid en is belangrijk voor het behoud van gezonde botten, tanden en bloedvaten. Ook is vitamine C nodig om ons te beschermen tegen ziekteverschijnselen, zoals verkoudheid en griepverschijnselen. Evenals vitamine C zit er ook vitamine E in paprika's, welke een zeer belangrijke antioxidant is die de cellen tegen vrije radicalen kan beschermen. Een andere sterke antioxidant, bèta caroteen, eveneens te vinden in paprika's, draagt bij aan het behoud van een gezond immuunsysteem, een gezonde huid, gebit en gezichtsvermogen. De rode vitamine bommetjes zijn vezelrijk en bevatten ook de nodige mineralen. De rode kleur danken paprika’s aan de bioactieve stof lycopeen, eveneens een zeer krachtige antioxidant. Rauwe paprika's bevatten de meeste voedingsstoffen. Door verhitting gaan er altijd wat voedingsstoffen deels verloren. Maar ook verhit blijven ze gezond! 

Geschikt voor 2 personen | lactosevrij | vegetarisch | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd beide paprikahelften in heel dunne reepjes, rasp de gember en maak heel kleine roosjes van de broccoli. Pers de knoflookteentjes en snijd de kastanje champignons in plakken of in vieren. Verhit wat olie in een pan en wok paprikareepjes met broccoliroosjes beetgaar. Doe er de knoflook en gember bij en wok deze kort mee. Voeg als laatste de kastanjechampignons toe en wok nog 2 minuten. Zet intussen een pan met water op en een beetje zout. Breek de noedels in de helft en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze af met water. Meng in een kommetje de sojasaus met kokosbloesemsuiker. Voeg de sojasaus bij de groenten. Schep er de noedels onder en verwarm alles goed. Klop de eieren en bak er een omelet van. Snijd deze in reepjes en roer onder de noedels.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl