Hartige pannenkoekjes met bloemkool
Hartige pannenkoekjes worden veelal bereid met kaas, vlees, vis en/of groente. In dit recept maakt de bloemkool de pannenkoekjes hartig. Bloemkool is een veelzijdige groente met een enorme hoeveelheid vitamine C. Deze vitamine is erg belangrijk voor een gezond immuunsysteem. Bloemkool bevat de fytonutriënten beta-caroteen en quercetine. Fytonutriënten zijn stoffen die voorkomen in planten. Ze zijn onderverdeeld in groepen. Beta-caroteen behoort tot de carotenoïden en quercetine behoort tot de flavonoïden. Beiden zijn antioxidanten. Beta-caroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A is o.a. belangrijk voor de gezondheid van de huid en het gezichtsvermogen. Quercetine kan mogelijk de symptomen van allergieën verminderen omdat het de aanmaak van histamine afremt. Histamine komt vrij bij een allergische reactie. Bloemkool draagt ook bij aan een goede gezondheid van de darmen omdat deze groente zeer vezelrijk is.
Geschikt voor 2 personen | vegetarisch | bijgerecht
Ingrediënten
- 300 Gram bloemkoolroosjes
- 2 Grote of 3 kleine eieren
- 1 Teentje knoflook
- Halve theelepel kerriepoeder
- Halve theelepel tijm
- Handje verse peterselie
- Rijstolie uit onze boodschappenlijst
- Snufje zeezout uit onze boodschappenlijst
Bereidingswijze
Kook de bloemkoolroosjes met een beetje zout totdat ze gaar zijn, laat ze uitlekken in een zeef, prak ze met een vork en knijp in een theedoek het overtollige vocht eruit. Pers het knoflookteentje, klop de eieren en meng deze met de bloemkool, tijm, kerriepoeder en knoflook. Maak 4 kleine pannenkoekjes en bak ze aan beide kanten ongeveer 1 minuut.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?