Vis met groenten pocheren
Door het pocheren van vis blijft de smaak beter behouden. Wat is pocheren precies? Pocheren is het gaar laten worden van voedsel in heel weinig vocht zodat het net niet kookt. Breng het water eerst aan de kook en zet de hittebron dan heel laag zodat het water net niet kookt, enkel rimpelt. Vis leent zich heel goed om te pocheren omdat deze vrij snel gaar is. Doordat het vocht niet kookt maar een temperatuur heeft rond de 90 graden, blijft de vis heel en de voedingsstoffen meer behouden.
Geschikt voor 2 personen | diner
Ingrediënten
- 1 Verse witte vis naar keuze (bv. schelvis, wijting, zeeduivel, wilde forel)
- 1 Grote wortel
- 1 Stam prei
- 3 Sjalotjes
- 1 Stengel bleekselderij
- 1 Handje bladpeterselie
- Halve citroen
- 20 Gram pompoenpitten
- Keltisch zeezout of Himalayazout
- 5 Zwarte peperkorrels
- Beetje mayonaise
Bereidingswijze
Schil of schraap de wortel en deel ze in 3 grote stukken en snijd deze in de lengte in vieren. Pel de sjalotjes en halveer ze. Snijd de stam prei in vier stukken en de bleekselderij ook. Doe alles in een pan met de peterselie, bedek met een laagje water en voeg de peperkorrels en een beetje zout toe. Laat dat heel zachtjes 10 minuten koken. Spoel de vis af onder stromend water en leg hem voorzichtig op de groenten in de pan en laat het geheel, zonder deksel of met het deksel schuin op de pan pocheren totdat de vis gaar is. Zet de warmtebron uit en laat 10 minuten staan met het deksel op de pan. Leg de vis op een schaal en verdeel de groenten aan weerszijden van de vis met 2 partjes citroen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met een beetje mayonaise.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?