Nasi van bloemkoolrijst en pittige garnalen
Garnalen hebben hun roze kleur te danken aan het stofje astaxanthine. Dit is een carotenoïde en tevens een krachtige antioxidant. Daarnaast zijn garnalen ook rijk aan zink en selenium. Astaxanthine, zink en selenium zijn onmisbaar voor de gezondheid van onze huid. In garnalen zitten gezonde vetten en eiwitten van hoge kwaliteit. Het aanwezige calcium in garnalen is goed voor onze botten en tanden. Verder bevatten garnalen jodium. Jodium is nodig voor een goede werking van de schildklier. Houdt u van nasi en pittig gekruid eten, dan is deze nasi van bloemkoolrijst zeker het proberen waard!
Geschikt voor 2 personen | diner
Ingrediënten
- 400 Gram bloemkoolrijst
- 250 Gram grote garnalen
- 1 Rood pepertje
- 2 Teentjes knoflook
- 50 Gram taugé
- 20 Gram pijnboompitten
- Keltisch zeezout
- Rijstolie uit onze boodschappenlijst
Bereidingswijze
Snijd het pepertje in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het heel fijn. Pers de knoflookteentjes. Meng de garnalen met de rijstolie, het pepertje en de knoflook en laat even staan. Wok in wat rijstolie de bloemkoolrijst met een beetje zout gedurende een paar minuten en voeg de taugé toe en wok deze nog kort mee. Bak intussen de garnalen enkele minuten aan elke kant. Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan. Voeg de garnalen bij de bloemkoolrijst en schep onder elkaar. Verdeel over de borden en bestrooi met de pijnboompitten.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?