Kabeljauw met zeekraal
Het advies is om 2 keer per week vis te eten vanwege de visvetzuren die gezond zijn voor hart en bloedvaten. Eet minstens 1 keer per week een vette vissoort zoals zalm. Kabeljauw is een magere vissoort en bevat o.a. de mineralen selenium, kalium en jodium. Kabeljauw kan makkelijk worden gecombineerd met tal van groenten omdat de vis geen uitgesproken smaak heeft.
Zeekraal is een zilte groente. Het is een landplantje dat groeit op stranden of tussen mangroven. Het neemt tijdens de groei zout op vandaar de zilte smaak. Zeekraal bevat nogal wat calcium en wordt vaak verward met zeewier dat veel jodium bevat. Zeekraal is geen rijke jodiumbron. Het voordeel van koken met zeekraal is dat er geen zout meer hoeft worden toegevoegd aan het gerecht.
Geschikt voor 2 personen | diner
Ingrediënten
- 200 Gram kabeljauwfilet | Welke kabeljauwfilet? Zie de How2behealthy boodschappenlijst
- 100 Gram zeekraal
- 1 Venkelknol
- 1 Stam prei
- 40 Gram pompoenpitten
- Zwarte peper
- Rijstolie
Bereidingswijze
Snijd de uitstulpingen van de venkel en halveer de knol. Verwijder het binnenste harde gedeelte en snijd in heel dunne plakjes. Rooster de pompoenpitten in een droge pan op een laag vuur ongeveer 4 minuten en laat ze afkoelen. Bak de kabeljauwfilets in rijstolie met een beetje peper en wok intussen in rijstolie de venkel en zeekraal gedurende 2 minuten, voeg de prei toe en wok nog 2 minuten.
Verdeel het groentemengsel over de borden en leg de stukjes kabeljauw erop en garneer met de pompoenpitten.
Gezond boodschappen doen met de How2behealthy app
How2behealthy bij RTLZ
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?