Spaghetti van linzenmeel met knoflook
Spaghetti van linzenmeel is heerlijk en kunt u hetzelfde bereiden als de reguliere spaghetti. Linzen zijn peulvruchten en bevatten complexe koolhydraten. Hierdoor hebben ze een positief effect op onze bloedsuikerspiegel. Ze zijn rijk aan vezels en mineralen. Dit maakt dat ze bijdragen aan het behoud van gezonde darmen. Spaghetti van linzenmeel is derhalve een goede en gezonde keuze en ook nog eens erg lekker van smaak.
Geschikt voor 2 personen | glutenvrij
Ingrediënten
- 150 Gram gele linzen spaghetti (AH)
- 4 Teentjes knoflook
- 8 Cherry tomaatjes
- 1 Rood pepertje
- 1 Handje verse peterselie (gehakt)
- 20 Gram pijnboompitten
- Keltisch zeezout
- Rijstolie
Bereidingswijze
Halveer de tomaatjes. Pers de knoflookteentjes en snijd het rode pepertje fijn. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak. Verhit de rijstolie en wok hierin heel kort de tomaatjes, het pepertje en de knoflook. Giet de spaghetti af, spoel even af met lauw water en voeg meteen toe aan het tomatenmengsel. Schep goed onder elkaar en roer er als laatste de verse peterselie door. Verdeel over de borden en strooi er de pijnboompitten over (rooster deze desgewenst van te voren kort in een droge pan). Lekker met een salade.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en krijg een gratis e-book