Zoete aardappel puree met spinazie
De zoete aardappel oftewel bataat is vezelrijk en bevat complexe koolhydraten. Hierdoor komt de glucose langzaam in het bloed terecht. Zoete aardappel heeft dus een lage glycemische index, d.w.z. een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel. Ook bevat de bataat veel vitamine C en is rijk aan anti-oxidanten.
Spinazie bevat behoorlijk wat vitamine K. Deze vitamine is in vet oplosbaar en nodig voor de bloedstolling, gezonde botten en bloedvaten. Verder is spinazie rijk aan vitamine A, C en B11 (foliumzuur). Vitamine C is, net zoals in zoete aardappel, ruim aanwezig in deze bladgroente. Deze vitamine draagt bij aan het aanmaken van collageen. De collageenaanmaak daalt vanaf het 25e levensjaar met 1% per jaar. Dit betekent dat er na 25 jaar 25% minder collageen is aangemaakt. Dat is best veel. Aan de buitenkant is dit zichtbaar door rimpelvorming. Nog belangrijker is dat voldoende collageenaanmaak van cruciaal belang is voor spierherstel, behoud van sterke gewrichten, botten en kraakbeen. Ook kan collageen helpen bij het herstel van de darmwand.
Geschikt voor 2 personen | vegetarisch | diner
Ingrediënten
- 400 Gram spinazie
- 500 Gram zoete aardappel
- 75 Ml kokosmelk óf haverroom uit onze boodschappenlijst
- 3 Eieren
- 1 Ui
- 2 Teentjes knoflook
- Rijstolie uit onze boodschappenlijst
- Zwarte peper
- Zeezout uit onze boodschappenlijst
Bereidingswijze
Schil de zoete aardappels en snijd ze in halve dikke plakken. Breng een pan met water aan de kook met een snufje zout en kook ze gaar in 15 minuten. Kook ondertussen ook de eieren in een pan ongeveer 4 minuten, zodat ze halfzacht zijn. Houd ze even onder de koude kraan en laat staan tot gebruik. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes. Verhit wat rijstolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook al roerend een paar minuten. Voeg de spinazie toe en wok totdat deze is geslonken. Giet de zoete aardappels af en stamp deze fijn. Voeg de kokosmelk of haverroom toe en een beetje peper. Doe er vervolgens de spinazie bij en schep deze goed onder. Pel vervolgens de eitjes en snij deze in plakjes en voeg op laatste toe aan het gerecht.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?