Zalm pakketjes uit de oven met groenten en kruiden
Deze zalm pakketjes uit de oven zijn makkelijk te bereiden en ook nog eens heel gezond. Zalm behoort tot de vette vissoorten en is rijk aan omega-3 vetzuren oftewel DHA (docosahexeaanzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur) Deze vetzuren zijn belangrijke bouwstenen en dragen bij aan een goede samenstelling van de vetten in het bloed. Ook kunnen omega-3 vetzuren een gunstig effect hebben op de bloeddruk. Zalm bevat vitamine B12. Deze belangrijke vitamine stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zorgen ervoor dat zuurstof in het bloed wordt getransporteerd. Een tekort aan vitamine B12 kan vervelende klachten met zich meebrengen zoals vermoeidheid, oorsuizen, evenwichtsstoornissen en hartkloppingen. Twee keer per week vis, waarvan 1 keer vette vis, eten is zeker aan te raden. Wilde zalm zwemt vrij rond en is om die reden een betere keuze. Wilde zalm zoekt zijn voedsel zelf krijgt geen antibiotica toegediend. Kweekzalm daarentegen krijgt meestal antibiotica toegediend en is iets bleker van kleur omdat deze veelal plantaardig voedsel krijgt. De toch vaak dieper roze kleur van kweekzalm verkrijgt de vis doordat er met synthetische pigmenten wordt bijgevoerd. Niet alle kwekers werken op die manier. Er zijn er ook gelukkig genoeg die kiezen voor een zo gezond mogelijk product.
Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | lactosevrij |diner
Ingrediënten
- 2 Stuks wilde zalmfilet uit onze boodschappenlijst
- 2 Wortels óf pastinaken
- 1 Courgette
- 2 Tomaten
- 2 Teentjes knoflook
- 1 Rode ui
- Paar takjes verse tijm en rozemarijn
- Handje zonnebloempitten
- Paar schijfjes citroen
- 2 Eetlepels rijstolie uit onze boodschappenlijst
- Halve eetlepel appelazijn uit onze boodschappenlijst
- Zwarte peper
- Zeezout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Schil de wortels of pastinaken en snijd ze in dunne schijfjes. Snijd vervolgens de courgette in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflookteentjes in vieren. Deel de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in reepjes. Meng vervolgens 2 eetlepels olie in een bakje met een halve eetlepel appelazijn en wat peper en zout.
Verdeel de groente op 2 stukken aluminiumfolie, leg er de zalmfilets op en besprenkel met het oliemengsel. Verdeel er de tomatenreepjes en zonnebloempitten over en leg er de schijfjes citroen op. Voeg als laatste de takjes rozemarijn en tijm toe en vouw de aluminiumfolie dicht zodat er nog wat ruimte is tussen de vis en de folie. Leg de pakketjes op de bakplaat en bak ze in 30 minuten gaar in het midden van de oven.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?