Wortelsalade
Wortelsalade is heerlijk bij de lunch of barbecue. Wortels bevatten veel vitamine A. Vitamine A draagt bij aan een goede gezondheid van de ogen. Beta caroteen, ook wel pro vitamine A genoemd, komt eveneens voor in wortels. Deze vitamine wordt in het lichaam omgezet in vitamine A .Wortels zijn rijk aan magnesium. Dit anti-stress mineraal heeft ook een ontstekingsremmende werking en speelt een rol bij de regulering van de bloeddruk. Het eten van wortels kan ook bijdragen aan een goede leverwerking. Dit recept vergt niet veel bereidingstijd.
Geschikt voor 2 personen | bijgerecht
Ingrediënten
- 300 Gram bospeen
- 2 Half hard gekookte eieren
- 2 Eetlepels verse gehakte peterselie
- Handje gehakte walnoten
- Handje pijnboompitten
- 1 Eetlepel mayonaise uit onze boodschappenlijst
- 1 Eetlepel citroensap
- 2 Eetlepels Extra vierge olijfolie
- Zwarte peper
Bereidingswijze
Rasp de wortels en hak de peterselie fijn. Maak een dressing van de olijfolie, mayonaise, citroensap, peterselie en peper. Doe de walnoten en pijnboompitten bij de wortelrasp en meng de dressing erdoor. Serveer op de borden en garneer met schijfjes ei.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?