Warme tomatensalsa
Warme tomatensalsa Tomatensalsa kan makkelijk zelf worden gemaakt. Samen met de andere ingrediënten is het een heerlijke, smaakvolle en gezonde salsa die goed combineert bij kip en vis. Tomaten bevatten lycopeen. LycopeenRead More…
Bereidingstijd: 25 min, recepten
maart 20, 2023
Hartige muffins met broccoli en havermout
Hartige muffins met broccoli en havermout Hartige muffins of cupcakes zijn heerlijk als lunch maar kunnen ook als diner worden gegeten bij zoete aardappel- of andere groentefriet. De broccoli, tomaat, kruiden enRead More…
Bereidingstijd: 35 min, recepten
maart 12, 2023
Koolvis met tomaten-pepersaus
Koolvis met tomaten-pepersaus De koolvis oftewel Pollachius virens behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen. Koolvissen zijn zoutwatervissen die in grote scholen leven. Het zijn straalvinnige vissen die voorkomen in de AtlantischeRead More…
Bereidingstijd: 30 min, recepten
maart 5, 2023
Soep van rode bieten met zoete aardappel en selderij
Soep van rode bieten met zoete aardappel en selderij Rode bieten danken hun kleur aan de natuurlijke kleurstof betanine. Betanine is en krachtige antioxidant net als betalaïne, welke ook in rode bietenRead More…
Bereidingstijd: 30 min, recepten
februari 20, 2023
Gehakt met kimchi
Gehakt met kimchi Kimchi is een Koreaans bijgerecht dat hoofdzakelijk bestaat uit gefermenteerde Chinese kool. Andere groenten die worden toegevoegd zijn o.a. witte kool, wortel, tomaat en rettich. Ook wordt er vaakRead More…
Bereidingstijd: 25 min, recepten
februari 13, 2023
Frittata met prei, oregano en tijm
Frittata met prei, oregano en tijm Frittata komt oorspronkelijk uit Italië. Het is een eiergerecht wat meestal in de oven wordt gegaard of op een heel laag vuur zodra de eieren zijnRead More…
Bereidingstijd: 20 min, recepten
februari 5, 2023
Gehakt-groente schijven
Gehakt-groente schijven Gehakt is een vleesproduct dat in heel veel recepten wordt gebruikt. De beste keuze is biologisch (mager) rundergehakt. Deze gehakt-groente schijven zijn heerlijk bij de warme maaltijd maar kunnen ookRead More…
Bereidingstijd: 35 min, recepten
januari 27, 2023
Zuurkool bakken in roomboter met rode ui
Zuurkool bakken in roomboter met rode ui Zuurkool is gemaakt van gefermenteerde witte kool. Fermenteren gebeurt met behulp van micro-organismen. Dit zijn schimmels, gisten en bacteriën. Suikers worden omgezet in zuren. DeRead More…
Bereidingstijd: 25 min, recepten
januari 23, 2023
Wafels als ontbijt met vruchten en Griekse yoghurt
Wafels als ontbijt met vruchten en Griekse yoghurt Wafels worden veelal gegeten als gebak bij de koffie of thee. De ingrediënten van deze wafels maken ze zeer geschikt als ontbijt. Haver behoortRead More…
Bereidingstijd: 20 min, recepten
januari 13, 2023
Spruitjes met knoflook, afgeblust met balsamico azijn
Spruitjes met knoflook, afgeblust met balsamico azijn Spruitjes, de een vindt ze heerlijk en de ander laat ze liever staan. Spruitjes worden meestal gekookt of gestoomd. Eenmaal gaar wordt er vaak eenRead More…
Bereidingstijd: 35 min, recepten
december 31, 2022
Stoofschotel à al chili con carne
Stoofschotel à la chili con carne Deze chili con carne noemen we stoofschotel omdat het gerecht gaar wordt gestoofd. Oorspronkelijk komt het gerecht chili con carne uit Mexico. Maar ook wordt erRead More…
Bereidingstijd: 45 min, recepten
december 18, 2022
Uiensoep met tijm en laurier, overbakken met kaas
Uiensoep met tijm en laurier, overbakken met kaas Deze uiensoep kan als lunchgerecht of diner worden gegeten. Ook is het een prima voorgerecht. Serveer dan kleinere porties. Uien behoren tot de look-Read More…
Bereidingstijd: 40 min, recepten
december 6, 2022
Page 1 of 19