Warme tomatensalsa Nog geen sterren

Tomatensalsa


Warme tomatensalsa Tomatensalsa kan makkelijk zelf worden gemaakt. Samen met de andere ingrediënten is het een heerlijke, smaakvolle en gezonde salsa die goed combineert bij kip en vis. Tomaten bevatten lycopeen. LycopeenRead More…

Bereidingstijd: ,

maart 20, 2023


Hartige muffins met broccoli en havermout

Hartige muffins


Hartige muffins met broccoli en havermout Hartige muffins of cupcakes zijn heerlijk als lunch maar kunnen ook als diner worden gegeten bij zoete aardappel- of andere groentefriet. De broccoli, tomaat, kruiden enRead More…

Bereidingstijd: ,

maart 12, 2023


Koolvis met tomaten-pepersaus

Koolvis


Koolvis met tomaten-pepersaus De koolvis oftewel Pollachius virens behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen. Koolvissen zijn zoutwatervissen die in grote scholen leven. Het zijn straalvinnige vissen die voorkomen in de AtlantischeRead More…

Bereidingstijd: ,

maart 5, 2023


Soep van rode bieten met zoete aardappel en selderij

Rode bieten


Soep van rode bieten met zoete aardappel en selderij Rode bieten danken hun kleur aan de natuurlijke kleurstof betanine. Betanine is en krachtige antioxidant net als betalaïne, welke ook in rode bietenRead More…

Bereidingstijd: ,

februari 20, 2023


Gehakt met kimchi

gehakt met kimchi


Gehakt met kimchi Kimchi is een Koreaans bijgerecht dat hoofdzakelijk bestaat uit gefermenteerde Chinese kool. Andere groenten die worden toegevoegd zijn o.a. witte kool, wortel, tomaat en rettich. Ook wordt er vaakRead More…

Bereidingstijd: ,

februari 13, 2023


Frittata met prei, oregano en tijm

Frittata


Frittata met prei, oregano en tijm Frittata komt oorspronkelijk uit Italië. Het is een eiergerecht wat meestal in de oven wordt gegaard of op een heel laag vuur zodra de eieren zijnRead More…

Bereidingstijd: ,

februari 5, 2023


Gehakt-groente schijven


Gehakt-groente schijven Gehakt is een vleesproduct dat in heel veel recepten wordt gebruikt. De beste keuze is biologisch (mager) rundergehakt. Deze gehakt-groente schijven zijn heerlijk bij de warme maaltijd maar kunnen ookRead More…

Bereidingstijd: ,

januari 27, 2023


Zuurkool bakken in roomboter met rode ui

Zuurkool


Zuurkool bakken in roomboter met rode ui Zuurkool is gemaakt van gefermenteerde witte kool. Fermenteren gebeurt met behulp van micro-organismen. Dit zijn schimmels, gisten en bacteriën. Suikers worden omgezet in zuren. DeRead More…

Bereidingstijd: ,

januari 23, 2023


Wafels als ontbijt met vruchten en Griekse yoghurt

Wafels


Wafels als ontbijt met vruchten en Griekse yoghurt Wafels worden veelal gegeten als gebak bij de koffie of thee. De ingrediënten van deze wafels maken ze zeer geschikt als ontbijt. Haver behoortRead More…

Bereidingstijd: ,

januari 13, 2023


Spruitjes met knoflook, afgeblust met balsamico azijn

Spruitjes


Spruitjes met knoflook, afgeblust met balsamico azijn Spruitjes, de een vindt ze heerlijk en de ander laat ze liever staan. Spruitjes worden meestal gekookt of gestoomd. Eenmaal gaar wordt er vaak eenRead More…

Bereidingstijd: ,

december 31, 2022


Stoofschotel à al chili con carne

Stoofschotel


Stoofschotel à la chili con carne Deze chili con carne noemen we stoofschotel omdat het gerecht gaar wordt gestoofd. Oorspronkelijk komt  het gerecht chili con carne uit Mexico. Maar ook wordt erRead More…

Bereidingstijd: ,

december 18, 2022


Uiensoep met tijm en laurier, overbakken met kaas

Uiensoep


Uiensoep met tijm en laurier, overbakken met kaas Deze uiensoep kan als lunchgerecht of diner worden gegeten. Ook is het een prima voorgerecht.  Serveer dan kleinere porties. Uien behoren tot de look-Read More…

Bereidingstijd: ,

december 6, 2022


Page 1 of 19