Cottage cheese wraps met sla en avocado

Wraps


Cottage cheese wraps met sla en avocadoGezonde wraps, zonder bloem, gevuld met sla en avocado. Alhoewel de avocado meer weg heeft van een groente behoort de vrucht toch tot de fruitsoorten. DeMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 29, 2025


Triffle met koekkruiden en gekaramelliseerde appelblokjes

Triffle


Triffle met koekkruimels en gekaramelliseerde appelblokjes Deze heerlijke triffle bevat o.a. appels. Appels zijn vezelrijk en bevatten pectine. Pectine is een polysacharide. Deze polysacharide is rijk aan oplosbare voedingsvezels. Oplosbare voedingsvezels hebben een zeerMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 6, 2025


Gebakken kip met groentesaus

Kip


Gebakken kip met groentesaus De groentesaus in dit heerlijke kiprecept bevat o.a. rode paprika. Met name rode paprika’s bevatten veel vitamine C, en wel ongeveer 3 keer zoveel dan de sinaasappel. VitamineMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

december 11, 2024


Kwarkbollen met havermeel, stukjes dadel en gepofte spelt

Kwarkbollen


Kwarkbollen met havermeel, stukjes dadel en gepofte spelt Kwarkbollen zijn makkelijk om te maken. Door meel of bloem te mengen met kwark krijgen de bollen een frisse smaak. Vaak worden kwarkbollen bereidMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

november 26, 2024


Pizza tortilla’s met rode ui, stukjes tomaat basilicum en mozzarella

Tortilla's


Pizza tortilla’s met rode ui, stukjes tomaat, basilicum en mozzarella Deze heerlijke pizza tortilla’s worden gemaakt met tortilla’s van havermeel. Ze kunnen worden belegd naar wens. Havermeel is een gezondere keuze danMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

november 10, 2024


Tempeh bakken met sperziebonen en sojasaus

Tempeh


Tempeh bakken met sperziebonen en sojasaus Tempeh vindt zijn oorsprong in Indonesië. De populariteit van tempeh is de laatste jaren enorm gestegen. Tempeh is een soort koek van gefermenteerde sojabonen. Deze wordtMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

oktober 25, 2024


Gezonde soep met groenten, knolselderij en balletjes

Gezonde soep


Gezonde soep met groenten, knolselderij en balletjes Deze gezonde soep is goed gevulde soep en heel geschikt als maaltijdsoep. Knolselderij is van nature natriumrijk wat de soep reeds een zoute smaak geeft.Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

oktober 14, 2024


Gepofte zoete aardappel met kastanjechampignons en roomkaas

Gepofte zoete aardappel


Gepofte zoete aardappel met kastanjechampignons en roomkaas De bataat of zoete aardappel wordt vaak als vervanger van de aardappel gebruikt. Gepofte zoete aardappel is net als gepofte aardappel heel makkelijk te bereidenMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

september 23, 2024


Yoghurt met zwarte moerbeien, sinaasappelsap en granola

Yoghurt


Yoghurt met zwarte moerbeien, sinaasappelsap en granola Zwarte moerbeien in de yoghurt geeft de yoghurt een natuurlijk zoete smaak samen met het sinaasappelsap. Moerbeien komen van nature voor in Midden en WestMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

september 12, 2024


Eiersalade maken op Surinaamse wijze

Eiersalade maken


Eiersalade maken op Surinaamse wijze Eiersalade maken kan op veel verschillende manieren. Deze salade is lekker pittig door het toevoegen van sambal. Eieren zijn een belangrijke eiwitbron. Ze bevatten lecithine. Lecithine is een belangrijkMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

augustus 29, 2024


Spitskool of witte kool met appel en kerrie

Spitskool


Spitskool of witte kool met appel en kerrie De witte kool die spits is, noemen we spitskool. De kool behoort tot een van de oudste koolsoorten. Witte kool bevat veel vitamine CMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

augustus 20, 2024


Gezonde taart met gepureerde appels en nootjes


Gezonde taart met gepureerde appels en nootjes Een gezonde taart verrijkt met gepureerde appels en appelpartjes. Appels zijn gezond omdat ze vezelrijk zijn en pectine bevatten. Pectine is een polysacharide. Dit zijn meervoudige suikers.Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

augustus 5, 2024


Page 1 of 24