Paksoi met kabeljauw

Home » Paksoi met kabeljauw

Paksoi met kabeljauw

Paksoi is een koolsoort en vindt zijn oorsprong in China. Het is een langwerpige kool en zowel de bladeren als de stelen bevatten een ruime hoeveelheid aan vitaminen en mineralen.  Er zitten o.a. vitamine A en C in deze heerlijke gezonde groente. Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine en zeer belangrijk voor onze weerstand en de gezondheid van onze huid. Vitamine C is eveneens belangrijk voor onze weerstand, draagt bij aan een goede wondgenezing en is onmisbaar voor de vorming van bindweefsel. Paksoi blijft lekker knapperig wanneer deze kort wordt gewokt. Voeg eerst de steeltjes toe aan de olie en na enkele minuten de bladeren. De kooktijd van paksoi bedraagt maximaal 6 minuten.   

Geschikt voor 4 personen | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Maak de paksoi schoon en houd 4 bladeren met steel achter. Snijd de overige paksoi in hele dunne reepjes en de steeltjes in stukjes. Snijd het pepertje heel fijn, pers de knoflookteentjes en snipper de ui. Bak de kabeljauwmoten in de olie met een beetje Keltisch zeezout. Wok intussen het pepertje, ui en knoflook kort in een beetje olie. Voeg de fijngesneden paksoi toe en wok deze al omscheppend beetgaar. Voeg eerst de steeltjes en na enkele minuten het blad toe. Doe er de sojasaus en sesamzaadjes bij. Leg de 4 achtergehouden paksoi bladeren op voorverwarmde borden en leg op elk blad een kabeljauwmoot en verdeel er het paksoi mengsel over.

How2behealthy bij RTLZ

Gepersonaliseerde gezonde weekmenu's

How2behealthy weekmenu

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl