Paksoi met kabeljauw
Paksoi is een koolsoort en vindt zijn oorsprong in China. Het is een langwerpige kool en zowel de bladeren als de stelen bevatten een ruime hoeveelheid aan vitaminen en mineralen. Er zitten o.a. vitamine A en C in deze heerlijke gezonde groente. Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine en zeer belangrijk voor onze weerstand en de gezondheid van onze huid. Vitamine C is eveneens belangrijk voor onze weerstand, draagt bij aan een goede wondgenezing en is onmisbaar voor de vorming van bindweefsel. Paksoi blijft lekker knapperig wanneer deze kort wordt gewokt. Voeg eerst de steeltjes toe aan de olie en na enkele minuten de bladeren. De kooktijd van paksoi bedraagt maximaal 6 minuten.
Geschikt voor 4 personen | diner
Ingrediënten
- 1 Rood pepertje
- 1 Grote ui (of 2 kleine)
- 2 Struikjes paksoi
- 4 Teentjes knoflook
- 4 Moten verse kabeljauw
- 2 Eetlepels sesamzaad
- Halve eetlepel sojasaus uit onze boodschappenlijst
- Kokosolie of rijstolie uit onze boodschappenlijst
- Beetje Keltisch zeezout
Bereidingswijze
Maak de paksoi schoon en houd 4 bladeren met steel achter. Snijd de overige paksoi in hele dunne reepjes en de steeltjes in stukjes. Snijd het pepertje heel fijn, pers de knoflookteentjes en snipper de ui. Bak de kabeljauwmoten in de olie met een beetje Keltisch zeezout. Wok intussen het pepertje, ui en knoflook kort in een beetje olie. Voeg de fijngesneden paksoi toe en wok deze al omscheppend beetgaar. Voeg eerst de steeltjes en na enkele minuten het blad toe. Doe er de sojasaus en sesamzaadjes bij. Leg de 4 achtergehouden paksoi bladeren op voorverwarmde borden en leg op elk blad een kabeljauwmoot en verdeel er het paksoi mengsel over.
How2behealthy bij RTLZ
Gepersonaliseerde gezonde weekmenu's
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?