Noodles met kip en taugé van glutenvrije mie

Home » Noodles met kip en taugé van glutenvrije mie

Noodles met kip en taugé van glutenvrije mie

Noodles of mie worden meestal gemaakt van tarwe. Met het graansoort tarwe is in de loop der jaren teveel is geknoeid. Het bevat om die reden nauwelijks of geen voedingswaarde meer. Tarwe geeft een opgeblazen gevoel, het laat de bloedsuikerspiegel snel stijgen en zorgt voor ontstekingsreacties. Daarnaast bevat tarwe tarwekiem oftewel Wheat Germ Agglutinin (WGA). Dit kan reeds bij inname van kleine hoeveelheden zorgen voor nadelige gezondheidseffecten. De noodles of mie in dit recept zijn gemaakt van bruine rijst. Van bruine rijst wordt alleen de schil verwijderd bij het malen. De zemelen blijven intact en daardoor is de rijst vezelrijk. Voldoende inname van vezels is belangrijk voor het behoud van gezonde darmen. Bruine rijst bevat ook vitamine E en tal van sporenelementen en mineralen. In tegenstelling tot witte rijst heeft bruine rijst dus veel meer voedingswaarde. Toch is het verstandig om niet al te vaak rijst te eten omdat de glycemische index (stijging bloedsuikerspiegel) van rijst wel iets aan de hoge kant is, maar dit verschilt ook weer per soort rijst. Zo schijnt basmatirijst een wat lagere glycemische index te hebben dan gewone kortkorrelige rijst. De bruine varianten van deze rijstsoorten zijn een betere keuze.

Geschikt voor 4 personen | glutenvrij | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snipper de uien, pers het knoflookteentje en snijd de prei in dunne ringetjes. Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en de paprika. Snijd het pepertje heel fijn en de paprika in dunne reepjes. Verhit een beetje olie in een wokpan en wok de kip. Meng de sojasaus met de kokosbloesemsuiker. Doe deze na een paar minuten bij de kip. Voeg het pepertje, ui, knoflook, prei en paprika toe en wok een paar minuten. Kook intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met een beetje zout. Doe als laatste de taugé bij het groentemengsel en het gember- en paprikapoeder. Het lekkerst is het wanneer de taugé wat knapperig blijft. Giet de mie af, spoel kort af en laat goed uitlekken. Schep de mie onder het groentemengsel.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl