Gevulde kipfilet met roomspinazie

Home » Gevulde kipfilet met roomspinazie

Gevulde kipfilet met roomspinazie

Kipfilet is een lekker en mager stukje gevogelte. Veel mensen vinden een gebakken of gegrild stukje kipfilet een beetje droog. Het is om die reden een aanrader om op het laatst bijvoorbeeld wat ui of champignons toe te voegen of, zoals dit recept, gevulde kipfilet te maken. Dit maakt de kip wat malser. Laat kipfilet ook altijd langzaam garen en keer regelmatig om. Wij hebben ervoor gekozen om de kipfilet te vullen met spinazie. Spinazie bevat veel vitaminen en mineralen. Zo zit er in spinazie behoorlijk wat vitamine K. Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine en nodig voor de bloedstolling, gezonde botten en bloedvaten. Verder is spinazie rijk aan vitamine A, C en B11 (foliumzuur). Doordat er in spinazie nogal wat vitamine C zit, draagt  het eten van spinazie bij aan het aanmaken van collageen. Voldoende collageenaanmaak is belangrijk voor onze spieren, gewrichten, botten en kraakbeen. Last but not least: ook voor onze huid. Ook helpt collageen bij het herstel van onze darmwand. Vanaf ons 25e levensjaar daalt de collageenaanmaak met 1% per jaar. Dat lijkt weinig maar na 25 jaar is dit 25% minder.  Dus rond ons 50e levensjaar is de collageenaanmaak gedaald met 25% wat o.a. zorgt voor rimpelvorming.

Geschikt voor 2 personen | diner

Ingrediënten

  • 2 Kipfilets
  • 200 Gram verse spinazie
  • Scheut haverroom (AH-Oatly)
  • 2 Sjalotten 1 Teentje knoflook
  • Snufje komijnpoeder
  • 20 Gram pijnboompitten
  • Rijstolie uit onze boodschappenlijst
  • Zwarte peper
  • Keltisch zeezoutof Himalayazout

Bereidingswijze

Bak de kipfilets in rijstolie met peper en zout gedurende 25 minuten en keer ze regelmatig om. Pers het knoflookteentje en snijd de sjalotten in dunne ringetjes. Verhit wat rijstolie en fruit er de sjalotten en knoflook in. Voeg na een minuut de spinazie toe en wok totdat ze is geslonken. Blijf goed roeren. Voeg wat peper en zout toe, komijnpoeder en een scheut haverroom. Snijd de kipfilets voorzichtig open zodat ze aan een kant vast blijven zitten. Leg ze op de borden, vul met het spinazie-room mengsel en klap ze dicht. Garneer met de pijnboompitten. Lekker met quinoa.

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl