Gemarineerde kip

Home » Gemarineerde kip

Gemarineerde kip

Dit kipgerecht wordt bereid met kipfilet. Kipfilet is een mager stukje gevogelte en kan op heel veel verschillende manieren worden klaargemaakt. Sommige mensen vinden een gebakken stukje kipfilet te droog. Gemarineerde kip of kip die gegaard is in een gezonde saus blijft sappig. Toch kan een gebakken stukje kipfilet zonder marinade of saus ook erg lekker zijn. Het is dan zaak om de kip heel regelmatig om te draaien en ze niet 5 minuten aan een stuk aan dezelfde kant te laten bakken. Wanneer er van kipfilet soep wordt gemaakt dan is het verstandig om de kip in de soep te laten afkoelen alvorens ze in stukjes te snijden of in stukjes te trekken/plukken. Op die manier blijft de kip ook mals en wordt ze aan de buitenkant niet hard.
In dit recept wordt o.a. het kruid tijm gebruikt. Tijm behoort tot de lipbloemenfamilie. De wetenschappelijke naam voor tijm is thymus. Tijm kan een weldaad zijn bij luchtwegklachten. Het heeft een anti-bacteriële- en slijmoplossende werking. De smaak van tijm combineert heel goed met kip. 

Geschikt voor 2 personen | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pers de knoflookteentjes en meng alle kruiden en specerijen met de olie en limoensap. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden zodat het 4 platte stukken zijn, op die manier is ze sneller gaar. Haal de kip door de marinade en laat ze afgedekt een uur staan in de koelkast. Bak de kip zachtjes gaar in 20 minuten en draai ze regelmatig om. Blus evt. af en toe af meteen klein beetje water.

.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl