Frisse wafels maken met chocoladesaus en rode vruchten

Home » Frisse wafels maken met chocoladesaus en rode vruchten

Frisse wafels maken met chocoladesaus en rode vruchten

Deze wafels hebben een fris-zure smaak vanwege het gebruik van karnemelk. Heel lekker in combinatie met de rode vruchtjen en chocoladesaus. In plaats van gewoon bakpoeder wordt er wijnsteenbakpoeder toegevoegd. Wijnsteenbakpoeder is een samenstelling van natriumbicarbonaat oftewel baking soda en wijnsteen. Wijnsteen ook wel cream of tartar genoemd, is een natuurlijk zout. Dit zout wordt gewonnen uit wijn. Wijnsteen is het kristalvormig bezinksel wat op de binnenwand van een wijnvat is te vinden. Dit ontstaat door de wijn af te koelen naar 0 graden C alvorens de wijn te bottelen. Dit bezinksel is ook soms te vinden in de fles. Door wijnsteen samen te voegen met baking soda krijg je wijnsteenbakpoeder. Er behoeft dan geen zuur meer aan het beslag te worden toegevoegd. Het is een natuurlijk product zonder toevoegingen.

Geschikt voor meerdere porties | vegetarisch | nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Meng in een kom de karnemelk met de olie en klop de eieren erdoor. Doe in een andere kom het speltmeel met het wijnsteenbakpoeder, erythritol, zeezout en meng dit goed. Doe bij het melkmengsel al kloppend met een garde het meelmengsel en klop tot een glad beslag. Laat het even rusten. Bak de wafels in een wafelijzer. Smelt de chocolade au bain-marie. Leg op elk bord 1 of 2 wafels (ligt aan de grootte van de wafels), verdeel er wat rode vruchtjes over en maak af met de gesmolten chocolade.

De overige wafels kunnen enkele dagen worden bewaard in een goed afgesloten  bewaardoos of worden ingevroren.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl