Fit blijven tijdens de koudere dagen

Home » Fit blijven tijdens de koudere dagen

Fit blijven tijdens koude dagen met deze activiteiten!

Het is het hele jaar door ontzettend belangrijk om fit en gezond te blijven. Het is nu eenmaal wat makkelijker om in beweging te blijven met mooi weer. Een wandeling of een fietstochtje met een zonnetje is natuurlijk heel erg lekker, maar ook tijdens de koudere dagen zijn er fijne activiteiten om in beweging te blijven. Lees er hier meer over!

Wees zeker van een gezond lichaam en doe een check

Voordat je begint met een nieuwe sport of activiteit is het goed om even je lichaam na te gaan. Voelt alles nog helemaal lekker, zitten er ergens knopen of doet er iets zeer? Het is altijd aan te raden om bij lichte of zware klachten even langs de fysiotherapeut te gaan, dit is bijvoorbeeld mogelijk bij fysiotherapie Scheveningen. Een fysio kan het beste inschatten wat jij nodig hebt om optimaal te kunnen blijven bewegen tijdens elk seizoen, dus ook met de koudere dagen. Verder kan een fysio ook advies geven over bepaalde oefeningen die kunnen helpen met stijfheid door kou, of andere problemen.

Geniet van een frisse wandeling door de natuur

Een bekende optie om in beweging te blijven, is toch echt het maken van een lekkere wandeling. Ook als het wat kouder is of regent, kan dit heel goed zijn. Voor zowel het lichaam als de geest werkt wandelen bevorderlijk en het stimuleert de doorbloeding.  Geniet bijvoorbeeld van je eigen stad tijdens een wandeling door de straatjes met een verse koffie. Of kies juist om er op uit te gaan in de omgeving. Er zijn eindeloos mogelijkheden om een wandeling te maken.

Ga zwemmen in een lekker verwarmd bad

Zwemmen is ook een heerlijke activiteit om lekker fit te blijven in de winter. Zo is het ontzettend goed voor je spieren om in het warme water te blijven bewegen. Spring lekker in een warm bad en geniet dus van deze toegankelijke manier van bewegen. Ook in het zwembad zijn verschillende mogelijkheden, want je kan baantjes trekken of een groepsles volgen. Zo kun je bijvoorbeeld aquafit doen of meedoen aan waterpolo voor een echte teamactiviteit.

Beleef plezier met vrienden tijdens een potje padel

Een nog vrij nieuwe sport in Nederland is padel. Deze sport komt uit de Spaanstalige landen en is daar al jaren razend populair. Het is namelijk ook echt de perfecte sport voor het hele jaar rond. Doordat padel op met zijn vieren wordt gespeeld is het super leuk om met vrienden te doen. Hierdoor motiveer je elkaar om te blijven bewegen op een competitieve manier. Doordat padel altijd met zijn vier wordt gespeeld is er ruimte voor korte maar krachtige bewegingen op de baan. Ook zijn er ontzettend veel indoorbanen om padel te spelen, dus dan maakt het weer niks uit voor deze sport.

Stimuleer je doorbloeding ook met voeding!

Optimaliseer je dieet volgens het seizoen en je conditie. Leer hoe verwarmende en verkoelende voeding het lichaam beïnvloeden. Ontdek de impact van voedseltemperatuur op energie en vitaliteit tijdens verschillende seizoenen. Krijg inzicht in hoe wintergroenten je lichaam kunnen ondersteunen en waarom biologisch eten een rol speelt bij het behouden van de lichaamswarmte. Ontdek hoe je met voeding balans houdt tussen Yin en Yang!

Gepersonaliseerde gezonde weekmenu's

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recent nieuws

How2behealthy bij RTLZ

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl