Courgette recept met garnalen
Tegenwoordig wordt pasta van courgette veel gegeten als vervanger van de tarwe pasta's. Tarwe is een graan dat niet zo gezond is voor onze darmen. Dit courgette recept is heel makkelijk te maken Heeft u geen spiralizer dan kunt u zelf de courgette makkelijk in dunne reepjes snijden. De courgette slierten hoeven maar kort gewokt en zijn het lekkerst wanneer ze nog een beetje knapperig zijn.
Geschikt voor 2 personen | glutenvrij
Ingrediënten
- 2 Kleine courgettes
- 200 Gram grote garnalen
- 2 Eetlepels verse basilicum
- 3 Teentjes knoflook
- 2 Handjes rucola
- 2 Cherry tomaatjes
- 1 Eetlepel pijnboompitten
- Rijstolie
- Zwarte peper
- Keltisch zeezout
Bereidingswijze
Was de basilicum en snijd vrij fijn. Was de courgettes en maak er pastaslierten van met een Spiralizer of snijd er in de lengte smalle plakken van en maak van elke plak slierten. Pers de knoflookteentjes. Was de sla en tomaatjes en deel deze in vieren. Bak de courgette al roerend kort in een beetje rijstolie met wat zout en peper. Bak intussen de garnalen in rijstolie en voeg na een minuut de knoflook en basilicum toe. Doe de garnalen bij de courgette in schep voorzichtig onder elkaar.
Verdeel de courgettepasta over twee borden. Leg een handje rucola in het midden en garneer met de stukjes tomaat en pijnboompitten.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?