Glutenvrije pannenkoeken met cacao
Deze heerlijke glutenvrije pannenkoeken kunnen zowel met havermeel als met quinoameel worden gemaakt. Let u er wel op dat wanneer u kiest voor havermeel dat er op de verpakking staat dat het glutenvrij is. Havermeel kan namelijk zijn besmet met gluten. Dit gebeurt wel eens tijdens het oogsten of tijdens het transport. Zuiver havermeel is glutenvrij. Quinoameel is erg gezond en heeft een hoge voedingswaarde. Quinoa is geen graan. Het eenjarige plantje vindt zijn oorsprong in Zuid Amerika. Het wordt ook wel pseudograan genoemd omdat het wel lijkt op een graansoort. Quinoa bevat veel koolhydraten en is zeer vezelrijk. De vezels in quinoa zorgen ervoor dat ons lichaam de koolhydraten langzaam opneemt. Om die reden heeft quinoa geen nadelig effect op de bloedsuikerspiegel.
Geschikt voor 12 kleine pannenkoekjes | glutenvrij | gebak
Ingrediënten
- 3 Eieren (bio)
- 150 Gram havermeel of quinoameel
- 125 Ml havermelk
- 2 Eetlepels erythritol (natuurlijk zoetmiddel)
- 1 Theelepel wijnsteenbakpoeder
- 2 Theelepels cacaopoeder
- Rijstolie
Bereidingswijze
Zeef het meel en meng met het cacaopoeder en wijnsteenbakpoeder. Voeg de havermelk, erythritol en de eieren toe en maak met een garde een mooi glad beslag.
Verhit wat rijstolie in een koekenpan en schep met een eetlepel een paar evengrote hoopjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten aan elke kant. Serveer ze met vruchtjes naar keuze.
Tip:
Neem een blikje bio kokosmelk en zet deze 24 uur in de koelkast. Open voorzichtig zonder te schudden en giet het waterige deel er vanaf. Klop met een staafmixer het dikke gedeelte. Dit duurt iets langer dan gewone slagroom kloppen!
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?