Groentefriet van koolraap met kruiden
Koolrabi eigent zich heel goed voor het maken van groentefriet. De knol is vrij zacht van smaak en de structuur lijkt op die van de aardappel. De koolrabi is familie van de kruisbloemigen. Kruisbloemige groenten zijn rijk aan glucosinolaten. Glucosinolaten zijn zwavelhoudende verbindingen welke een ontgiftende werking hebben en daardoor veel gezondheidsvoordelen. Ze zijn zeer vezelrijk wat goed is voor een gezond darmmicrobioom en het risico op Diabetes Type 2 kan verkleinen. De knol is rijk aan vitamine C en bevat behoorlijk wat kalium. Kalium kan bloeddrukverlagend werken.
Geschikt voor 2 personen | bijgerecht
Ingrediënten
- 2 Koolrapen
- 1 Knoflookteentje
- 1 Theelepel kurkumapoeder
- 1 Eetlepel paprikapoeder
- Half rood pepertje
- 1 à 2 Eetlepels rijstolie uit onze boodschappenlijst
- Beetje Himalayazout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de koolrabi's en snijd er frites van. Pers het knoflookteentje en snijd het pepertje in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijstjes en pitjes en snijd het heel fijn. Meng de rijstolie met het paprikapoeder, kurkumapoeder, knoflook en rood pepertje. Kook de frietjes 2 minuten in wat water. Giet ze af en dep droog met een theedoek. Verdeel ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Giet er de marinade over en bak ze gedurende 30 minuten in de oven.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?