Andijvie stamppot met pompoen

Home » Andijvie stamppot met pompoen

Andijvie stamppot met pompoen

Andijvie stamppot wordt veelal traditioneel bereid met aardappels. Stamppotten kunnen ook worden gemaakt van zoete aardappel, knolselderij en zoals in dit recept van pompoen. Pompoen is een van de gezondste groenten. Pompoenen hebben een ontzurende werking en bevatten veel anti oxidanten.
Andijvie kan zowel (kort) gekookt als rauw worden gegeten. Andijvie bevat veel vitaminen en mineralen. In de groene bladgroente zit o.a. vitamine A, C en K. Vitamine K is belangrijk voor het behoud van sterke botten. Andijvie bevat de mineralen calcium, kalium en ijzer. Vitamine K ondersteunt de opname van calcium in onze botten. 

Geschikt voor 2 personen | diner

Ingrediënten

  • Halve pompoen (Hokkaido)
  • 100 Gram rauwe andijvie (fijngesneden)
  • 1 Winterpeen
  • 100 Gram Feta uit onze boodschappenlijst
  • 20 Gram walnoten (fijngehakt)
  • Halve theelepel komijnpoeder
  • Scheutje haverroom (optioneel) uit onze boodschappenlijst
  • Zwarte peper
  • Himalayazout

Bereidingswijze

Snijd blokjes van de pompoen, schil de wortel en snijd deze in dunne halve schijfjes. Kook ze samen 15 minuten in water met een beetje zout. Stamp de wortel en pompoen met een stamper met een beetje peper en komijnpoeder. Doe de rauwe andijvie onder de pompoenstamppot. Verdeel over 2 borden, verkruimel er de feta over en garneer met de walnoten. Voeg desgewenst een scheutje haverroom toe aan de stamppot.

Gezond boodschappen doen met de How2behealthy app

How2behealthy bij RTLZ

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl