betaalbare huidcrème

Betaalbare huidcreme maken

betaalbare huidcrème

Wil jij weten waarom een huidcrème uit de winkel niet werkt en je ze nog beter zelf kan maken?

Omdat dat marketingtechnisch niet slim is en omdat een betaalbare huidcrème niet meer kan dan vocht vasthouden, de PH balans van je huid herstellen en de opperste (dode) huidlagen voeden en beschermen. Desalniettemin is een goede huidcrème een aanvulling voor je huid, zeker in de winter.

Dus net weer de nodige natuurlijke, biologische & betaalbare huidcrème voor klanten gemaakt van kokosolie, bijenwas, olijfolie en jojobaolie. Kunnen de grote merken met hun synthetische rotzooi en vulmiddelen niet tegenop, die drogen de huid in meeste gevallen uit en zorgen juist voor snellere veroudering (zodat we nog meer gaan smeren).

Waarom? De meeste huidcrèmes bevatten parabenen die huidallergieen kunnen veroorzaken. Daarnaast bevatten ze veel giftige stoffen die zelfs kankerverwekkend kunnen zijn. Huidcrèmes drogen je huid uit doordat ze meestal aardolie bevatten. Aardolie (o.a. paraffine, maar heeft heel veel benamingen) legt een filter over de huid heen en zorgt dat de huid geen vocht meer kan opnemen van buitenaf. Daarnaast worden de meeste waardevolle ingrediënten van een huidcrème  dan ook niet meer opgenomen. Resultaat is een steeds droger wordende huid. Dit is marketingtechnisch heel slim, klanten blijven hierdoor namelijk smeren. Het contrast met hun droge huid en de vette huidcrème (door de vette paraffine) is hierdoor heel groot en klanten hebben het gevoel/perceptie dat de huidcrème echt werkt....NIET DUS!

Hoe maak je je eigen betaalbare huidcrème?

  1. Doe biologische kokosolie/vet in een pannetje die nog naar kokos ruikt (belangrijk)!
  2. Voeg bijenwas toe. Ongeveer 1/5 deel van de kokos (hangt ervan af hoeveel creme je wilt maken)
  3. Laat vervolgens op een heel laag vuurtje smelten. Haal regelmatig van vuur af, zodat het niet te heet wordt. Het mag zeker niet koken!
  4. Als beide ingrediënten gesmolten zijn dan laat je het geheel even afkoelen tot ca 30-40 graden
  5. Voeg vervolgens een scheut jojobaolie en olijfolie toe.

Klaar is kees en veel smeerplezier!

How 2 be healthy - Logo 1_nieuw_200 pixels
Onze beloftes Nieuw 2018

Heeft u een vraag?

Heeft u een specifieke vraag of heeft u het antwoord op uw vraag niet op de website gevonden?