Zalm uit de oven met een kruidenkorst

Home » Zalm uit de oven met een kruidenkorst

Zalm uit de oven met een kruidenkorst

Vette vissoorten, waartoe de zalm behoort, bevatten de gezonde vis vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Deze vis vetzuren hebben een gunstig effect op de bloeddruk en kunnen daardoor de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Ook bevat zalm zoals de meeste andere vissoorten vitamine B12. Deze vitamine stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen die ervoor zorgen dat zuurstof  in het bloed wordt getransporteerd, is nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel en het maken van DNA.  Evenwichtsstoornissen, vermoeidheid, oorsuizen en hartkloppingen kunnen duiden op een tekort van deze vitamine. Een goede reden om minstens 1 keer per week vette vis te eten. Wilde zalm is een betere keuze omdat deze vrij rondzwemt, zelf zijn voedsel zoekt en geen antibiotica krijgt toegediend. Kweekzalm daarentegen wordt gestresst omdat deze veelal in kooien zit welke vaak te klein zijn. Ook krijgt kweekzalm meestal antibiotica toegediend en is deze wat bleker van kleur door het plantaardig voedsel wat er voor het grootste wordt gegeven. Om toch een  mooie diep roze kleur aan de zalm te geven wordt er vaak bijgevoerd met synthetische pigmenten. Er zijn gelukkig kwekers die wel kiezen voor een zo gezond mogelijk, kwalitatief goed product en niet op deze manier te werk gaan. 
Dit recept is ook lekker met zilvervliesrijst, bruine rijst of quinoa.

Geschikt voor 2 personen | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de blaadjes basilicum en pers de knoflookteentjes. Stamp de pijnboompitten met de edelgistvlokken in een vijzel. Doe ze samen met de knoflook, basilicum, citroensap, snufje zout en klein beetje olijfolie in een hoge beker en mix met een staafmixer. Giet er steeds een beetje olijfolie bij totdat de pesto de gewenste dikte heeft.
Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi met een snufje zout en een beetje peper. Smeer met een theelepel op elk stuk zalm een laagje pesto. Zet de zalm ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Lekker met zelf bereide gekruide frietjes van koolraap of zoete aardappel.
Pesto over? Heerlijk op een cracker!

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl