Is gefilterd water drinken gezond?

Home » Is gefilterd water drinken gezond?

Water drinken dat gefilterd is gezond?

Water drinken, we kunnen niet zonder! Eindelijk is het dan zover! Geen plastic flessen spa blauw van 2 liter meer slepen uit de supermarkt want ik heb mijn eigen waterfilter systeem om water uit te drinken! Aangezien ik een gruwelijke hekel heb aan alles wat ik zelf in elkaar moet monteren heeft het even geduurd voor ik me aan dit klusje waagde maar dan heb je ook wat. Mede op advies van Jesse van der Velden heb ik het Aquavit systeem gekocht: Jesse van der Velde over waterfilters

  • Nederlands water behoort tot de schoonste wateren ter wereld. Desalniettemin kan het altijd beter. Omdat de bronnen (vooral oppervlaktebronnen) waaruit drinkwaterbedrijven ruw water winnen steeds sterker verontreinigd raken –door vervuiling, industrie, landbouw, medicijngebruik enzovoort– blijven er steeds meer reststoffen in ons leidingwater achter.
  • Spa blauw als water drinken is een van de beste bronwaters, maar zit wel in een plastic fles. Dit laat ook gifstoffen achter in het water, ook al wordt beweerd dat de kwaliteit van de flessen is verbeterd de laatste jaren.
  • Het keramisch filter filtert alle bacterien, medicijnresten en chemicalien uit het water.
  • Maakt water meer basisch door het toevoegen van basische mineralen zoals calcium, magnesium en kalium en mineraliseert water nog met 15 andere mineralen (door stenen).
  • Water drinken is duur als je flessen water koopt:  je verdient binnen een jaar de investering terug doordat je geen bronwater meer hoeft te kopen en is veel mileuvriendelijker! Je vult het reservoir namelijk met kraanwater.
  • Spa blauw/gefilterd water drinken behoudt zijn transportfunctie om afvalstoffen uit lichaam te verwijderen (detox), kraanwater doet dit veel minder door de aanwezigheid van chemicalien/resten pesticiden, inactieve mineralen (droogrest), hormonen etc. De droogrest in bronwater en kraanwater (staat ook op de verpakking) zijn zogenaamd inactieve/anorganische mineralen die niet door het lichaam opgenomen kunnen worden. Als deze mineralen in grote hoeveelheden aanwezig zijn dan belasten deze o.a. de nieren en verminderen het reinigend vermogen van het lichaam. Vandaar dat we ook bij Cure4Life altijd adviseren Spa Blauw (lage droogrest) of gefilterd water te drinken.
  • Nog andere eigenschappen zoals het water hexagonaal maken, maar uiteraard moet je ook beetje kritisch zijn en niet alles met moeilijke woorden geloven. Echter er zijn zeker wetenschappers die hier gezondheidsvoordelen verbinden aan het drinken van dit water. zie bv. hexagonaal water.
  • Belangrijkste voordelen: gefilterd water werkt verjongend, helpt het lichaam te ontzuren en vitaal te houden. Wel lopen de meningen over gefilterd water en de gebruikte systemen nogal uiteen. 

Gezond boodschappen doen met de How2behealthy app

How2behealthy bij RTLZ

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

 Plan een gratis kennismakingsgesprek of een adviesconsult, online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recent nieuws

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl