Wat is ongezonder: suikerwater of sportdrankjes?

Home » Wat is ongezonder: suikerwater of sportdrankjes?

Suikerwater

Suikerwater of sportdrank? The Guardian schrijft over een onderzoek aan de universiteit van Bath, waarbij een groep wielrenners werd gevolgd.

De onderzoekers gebruikten een speciale MRI-scanner om het effect van langdurige training op het glycogeen-niveau in de lever te meten. Daarbij dronken de sporters diverse sportdrankjes gebaseerd op glucose of water met suiker.

Hoe maak je suikerwater? Heel simpel, water met een schepje suiker 🙂

Ze ontdekten ook dat fietsers het trainen makkelijker vonden en hun darmen beter werkten als zij tafelsuiker innamen ten opzichte van sportdrankjes op basis van glucose.

Suikerwater

Conclusie: dit voorbeeld illustreert hoe ongezond en weinig effectief sportdrankjes zijn als zelfs suikerwater effectiever is. Uiteraard zullen wij het gebruik van dit water niet promoten. Suiker=het witte vergif. Ongeraffineerde koolhydraten zijn zeker erg belangrijk bij sporten! Eet altijd binnen 30 minuten na een sportactiviteit. Betere alternatieven zijn bijvoorbeeld: banaan, gedroogd fruit/superfoods, smoothie, noten of biogarde met fruit en noten!

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recent nieuws

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl