Quinoa koken met knoflook-garnalen

Home » Quinoa koken met knoflook-garnalen

Quinoa koken met knoflook-garnalen

Quinoa behoort tot de pseudo-granen. Door de hoge voedingswaarde mag het wel een gezond voedingsmiddel worden genoemd. Het gezonde zaad oftewel pseudo-graan is rijk aan sporenelementen en flavonoïden. Deze laatste zijn plantenstoffen die een positieve invloed kunnen hebben op de gezondheid. Één van deze stoffen is quercetine. Quercetine kan ontstekingsremmend werken en remt de aanmaak van histamine. Het kan om die reden allergische reacties zoals hooikoorts doen verminderen.  Quinoa bevat veel essentiële aminozuren waaronder Lysine. Lysine kan bij het Herpes virus verlichtend werken waardoor een uitbraak minder heftig kan zijn en sneller kan verdwijnen. Het pseudo-graan is rijk aan ijzer en heeft een lage glycemische index (stijging bloedsuikerspiegel). Het mineraal magnesium in quinoa kan bijdragen aan het behoud van sterke botten, is belangrijk voor de energiestofwisseling en kan kalmerend werken. Quinoa kan wit, rood of zwart zijn. 

Geschikt voor 2 personen | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pers de knoflookteentjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de lente-uitjes in ringetjes. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie en wok de garnalen met de knoflook enkele minuten. Voeg als laatste de lente-uitjes en cherrytomaatjes toe en wok deze kort mee. Giet de quinoa goed af en schep er het garnalenmengsel onder. Verdeel over de borden en garneer met de gehakte walnoten.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl