Pastinaakpuree met een kaaskorstje

Home » Pastinaakpuree met een kaaskorstje

Pastinaakpuree met een kaaskorstje

Pastinaak, de witte wortel, is terug van weggeweest. Gelukkig maar want het is een zeer gezonde groente. De smaak is een beetje zoet en anijs-achtig. Het is een zeer veelzijdige groente. Er kunnen frietjes van worden gemaakt, ze kan worden verwerkt in stamppotten, kan in de oven worden geroosterd, toegevoegd worden in salade en zoals in dit recept kan er puree van worden gemaakt. Pastinaak heeft een lage glycemische index (stijging bloedsuikerspiegel). en is om die reden ook uitermate geschikt voor Diabetes patiënten. De witte wortel bevat nogal wat foliumzuur en kalium. Kalium kan ervoor zorgen dat de bloeddruk niet te hoog wordt. Pastinaak is rijk aan vitamine C en K. Verder heeft pastinaak een diuretische werking en stimuleert op die manier de nierwerking waardoor afvalstoffen sneller worden verwerkt.

Geschikt voor 2 personen | bijgerecht

Ingrediënten

  • 400 Gram pastinaak
  • 100 Gram geraspte jonge kaas (30+)
  • Handje verse platte peterselie
  • Klein klontje ongezouten roomboter
  • Scheutje Haverroom (AH) uit onze boodschappenlijst
  • Beetje nootmuskaat
  • Himalayazout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

Schil de pastinaken en snijd in stukjes. Doe ze in een pan met water zodat ze nét onder water zijn. Kook ze met wat zout ongeveer 15-20 minuten. Giet ze af maar bewaar het kookvocht. Pureer de stukjes pastinaak en voeg beetje bij beetje wat kookvocht toe totdat het een lekkere puree is. Doe er een klein beetje ongezouten roomboter in en een scheutje haverroom. Hak de verse peterselie fijn en voeg toe met de nootmuskaat en peper en roer even goed onder elkaar. Vet een ovenschaal in, doe de pastinaakpuree erin en verdeel de geraspte kaas erover. Zet in de oven totdat de kaas is gesmolten.

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl