Monosodiumglutamaat beter bekend als E-621

Home » Monosodiumglutamaat beter bekend als E-621

E-nummer (E621) Monosodiumglutamaat, wat is dat?

Monosodiumglutamaat (E621 of andere smaakversterkers die ook gevaarlijk voor je lichaam zijn. De E-nummers E621-629) wordt in de ingrediëntenlijst op producten vermeld als smaakversterkers. E621 is levensgevaarlijk. Monosodiumglutamaat wordt, naast het veroorzaken van overgewicht, ook in verband gebracht met onder meer migraine, MS, een slechte hersenfunctie, een slechte hormoonhuishouding, ADD, altzheimer, epilepsie, verergering van autisme, ontstekingen, kanker en type 2 diabetes, smaakversterker en verslavende stof (dat is de reden dat mensen met overgewicht het moeilijk vinden om te stopen met eten). MSG is bijna in alle producten te vinden ook in 'gezonde voeding'.

MSG (E621) zit verborgen achter meer dan 25 namen, zoals ‘Natuurlijke Smaakstof’.
Maar MSG zit ook in uw favoriete kopje koffie en de snelle hap! In soep, Dorito's Lays chips, kant-en-klaarmaaltijden en diepvriesmaaltijden.
De producten die geen MSG-vermelding op het etiket hebben, bevatten ”Gehydroliseerde Plantaardige Eiwitten”, een andere benaming voor Monosodium Glutamaat.

E-nummers bevat veel soorten namen zoals; moutextracten voor voedingsdoeleinden, bouillons, moutaroma’s, kunstmatige aroma’s, natuurlijke aroma’s, natuurlijke aroma’s van varken of kip, specerijenextracten, eiwitten uit tarwe, vaak “overige kruiden of specerijen”, maltodextrine, sojasaus, producten die gefermenteerd of verrijkt zijn met eiwitten, citruszuur (ook geconcentreerd), maïssiroop, karamelaroma (gebruikt voor de kleur).

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

 Plan een gratis kennismakingsgesprek of een adviesconsult, online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recent nieuws

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl