Kruidenboter maken

Home » Kruidenboter maken

Kruidenboter maken

Kruidenboter is heel makkelijk zelf te maken. Op die manier weet u ook zeker dat er geen ongezonde toevoegingen in zitten. Kruidenboter kan worden gemaakt met ongezouten roomboter. Voor mensen met een koemelk allergie of -intolerantie kan worden gekozen voor Ghee. Voor de meesten met een koemelk allergie is Ghee goed te verdragen. Ghee is geklaarde boter. De eiwitten zijn er uit gehaald en wat overblijft is het botervet. Om Ghee te krijgen wordt het vocht verdampt door lange verhitting. Hierdoor krijgt de boter een heel andere smaak dan gewone geklaarde boter,. Bij gewone geklaarde boter wordt roomboter gesmolten en het vocht gescheiden van het vet. Door de lange verhitting heeft Ghee een andere smaak dan gewone geklaarde boter. De smaak is een beetje nootachtig.

Geschikt voor meerdere porties | bijgerecht

Ingrediënten

  • 125 Gram ongezouten roomboter of
  • 125 Gram Ghee uit onze boodschappenlijst
  • 3 Eetlepels kruidenboter kruiden uit onze boodschappenlijst of
  • 3 Eetlepels verse kruiden (bv. bieslook, peterselie, dille, knoflook)
  • Snufje Himalayazout of zeezout

Bereidingswijze

Zorg dat de roomboter of Ghee op kamertemperatuur is. Wanneer er verse kruiden worden gebruikt hak deze dan heel fijn en doe ze samen in een kom. Voeg de roomboter of Ghee toe en meng alles goed onder elkaar. Gebruikt u gedroogde kruidenboter kruiden, doe dan de roomboter of Ghee in een kom, voeg de gedroogde kruiden toe en meng deze goed door de boter. Doe de kruidenboter in een kommetje of bakje en zet deze in de koelkast.
Kruidenboter kan ook worden ingevroren. Zo kunt u wat meer maken en heeft u altijd een voorraad.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl