fbpx
+31(0)438524375
welkom@how2behealthy.nl

Koolraap spaghetti met gehaktsaus

How2behealthy > Recepten > Diner > Koolraap spaghetti met gehaktsaus

Koolraap spaghetti met gehaktsaus

Koolraap, de vergeten groente maar lijkt zijn comeback te maken. Hij wordt tegenwoordig weer steeds meer gebruikt ter vervanging van de aardappel. De koolraap is een wintergroente en groeit onder de grond. Het is de wortel van snijmoes. Hij is geel, paarsig of groen van kleur. Hij is niet duur en meestal gewoon in de supermarkt te verkrijgen. Ook kan er van koolraap spaghetti of tagliatelle worden gemaakt. Dit kan met een spiralizer (spiraalsnijder), kaasschaaf of dunschiller. Verhit heeft de koolraap een heerlijke zachte zoete smaak. De koolraap bevat wel 10 soorten fytoalexinen en mag daarom erg gezond worden genoemd. Fytoalexinen zijn natuurlijke afweerstoffen welke niet alleen de plant beschermen maar ook de mens kunnen beschermen tegen vrije radicalen. De koolraap kan onaangesneden enkele weken worden bewaard.  Aangesneden niet langer dan een week. Koolraap smaakt heerlijk in combinatie met tomaat en gehakt.

Geschikt voor 2 personen 

Ingrediënten

  • Halve koolraap
  • 2 Sjalotten
  • 100 Gram tomatenblokjes in blik (Polbalella Grand Italia) of een ander merk, zonder toevoegingen
  • 2 Teentjes knoflook
  • 200 Gram roundergehakt (bio)
  • Half rood pepertje
  • 100 Gram kastanjechampignons
  • Handje verse platte peterselie
  • Handje verse basilicum
  • 20 Gram pijnboompitten
  • Rijstolie
  • Himalayazout of Keltisch zeezout

Bereidingswijze

Schil de koolraap en snijd in dunne reepjes met een spiralizer of gebruik een dunschiller of kaasschaaf voor bredere repen. Snijd de sjalotten in halve ringetjes, pers de knoflookteentjes, verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en snijd heel fijn. Deel de champignons in vieren en hak de peterselie en basilicum grof. Kook in water met een beetje zout de koolraapreepjes in 10 minuten, Fruit in olie kort de sjalotten, pepertje en knoflook. Bak het gehakt rul met een snufje zout en voeg na 10 minuten de champignons toe. Doe er het uimengsel bij en de tomatenblokjes met wat sap. Roer er de verse basilicum en peterselie door. Verdeel de koolraapreepjes over de borden en doe het gehaktmengsel op. Garneer met de pijnboompitten.

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl