knoflook

Knoflook bevat veel vitamines. Het is gezonder dan je denkt

knoflook

 Knoflook bevat vitamines A, B1, B2, B3, C en E. Ook zit er ijzer in, calcium, koolhydraten en vezels. Knoflook kent veel geneeskrachtige effecten. Is goed voor lichaam en geest, ondersteunt afweersysteem, helpt tegen hartkwalen, hoge bloeddruk en aderverkalking en is een natuurlijk anti-bioticum. Allicine zorgt dat je sneller vet verbrand dus het werkt zeer ondersteunend bij afvallen.

  • Het is een anti-oxidant met een bijzonder gunstig effect op de gezondheid. Het heeft een vitaliserende werking op het gehele lichaam en geeft daardoor meer energie.
  • Het bevat veel zwavelhoudende componenten die biologisch actief zijn. Zowel de ui als de knoflook zijn sterk bacteriedodend (inwendig).
  • De voortdurende desinfecterende werking en daardoor opruimende werking houdt de mens gezond.
  • Bij uitwendig gebruik heeft knoflook een antiseptische (desinfecterende) werking en verhoogt de weerstand tegen infecties en schimmels.
  • Het trekt bloed naar de slijmvliezen, zodat het bloed daar zijn genezende werking kan laten gelden.
  • Het verjongt.
  • Aderverkalking, een hoge bloeddruk, vermoeidheid, koude handen en voeten en vergeetachtigheid kun je voorkomen met knoflook. Op het gebied van hart- en bloedvaten is het effect van regelmatig gebruik van knoflook: bloeddrukverlagend, bloedverdunnend, voorkomt bloedstolsels, milde cholesterolverlaging, anti-atherosclerotisch (helpt aderverkalking voorkomen), beschermt de hartspier tegen zuurstoftekort.
  • Het heeft een gunstige invloed op de bloedvaten en indirect ook op het hartritme en de bloeddruk.
  • Volgens Indiase onderzoekers vermindert de consumptie van knoflookextracten de toxische effecten van arseen in het lichaam en zorgt dat dat arseen versneld via de urine wordt afgevoerd.
  • Knoflook en broccoli beschermen tegen maagkwalen en wellicht tegen maagkanker. Ze bevatten veel sulfarofaan, een stof die een antibiotische werking kent tegen helicobacter pylori. Deze bacterie wordt in verband gebracht met schade aan de maag en kankers aan de ingewanden. In de Westerse wereld is 25 à 30 procent van de bevolking hiermee besmet en in Japan bijna negentig procent.

Let op: zwangere vrouwen dienen knoflook met mate te eten!

How 2 be healthy - Logo 1_nieuw_200 pixels

Gratis Recepten E-Book

receptenboek-updated-300x300

Onze beloftes

 Meten=weten. We werken resultaatgericht met SMART doelen

 Uw gezondheidsmakelaar: all-inclusive begeleiding inclusief personal coach

 Holistische en natuurlijke aanpak gericht op oorzaken

 Vermindering van gezondheidsklachten

 Gezond van binnen, stralend van buiten. 
U voelt en ziet er jonger uit

 Waar voor uw geld

 Haal 't beste in uzelf naar boven

Heeft u een vraag?

Heeft u een specifieke vraag of heeft u het antwoord op uw vraag niet op de website gevonden?