hart en vaatziekten

10 belangrijke weetjes

1) Volgens nieuwe onderzoeken is vooral een tekort aan vitale celstoffen (o.a. vitamine C, E, lysine en proline) een van de hoofdoorzaken van cardiovasculaire aandoeningen. Een hoog cholesterol op zichzelf is niet de oorzaak maar juist eerder een gevolg.

2) Inname van vitale celstoffen kan niet alleen bijdragen aan voorkomen van hart en vaatziekten maar kunnen zelf veel schade repareren!

3) Een te laag cholesterol (HLD) in combinatie met laag gehalte gluthathion vormt ook een risico op hart en vaatziekten (cholesterol is een belangrijke bouwsteen van ons lichaam)!

4) Hoge inname van (verzadigde) vetten zorgen nauwelijks voor hart en vaatziektes (transvetten uitgezonderd). Voeding die de bloedsuikerspiegel (glycemische index/lading) te sterk laat stijgen juist wel zoals geraffineerde suikers.

5) Atherosclerotische afzettingen in de bloedvatwanden (aderverkalking) begint al voor je 25e en vormen dus niet specifiek een probleem voor ouderen!

6) Goede tandhygiene (2 x per dag) verlaagt de kans op een hartziekte aanzienlijk. Er is een directe relatie tussen tandvleesontstekingen en een hartaanval. Wat de kip of het ei is, is onbekend.

7) Mensen met de hoogste vitamine D bloedwaardes lopen aanzienlijk minder kans op een hartziekte in vergelijking tot mensen met de laagste waardes.

8) Een gezonde darmflora blijkt volgens onderzoek ook een belangrijke voorwaarde voor een goed vetmetabolisme en helpt zo tegen hart en vaatziekten.

9) Teveel zout in de voeding lijkt minder schadelijk te zijn dan altijd gedacht.

10) Stress, te weinig bewegen en roken staan onomstotelijk vast als risicofactoren voor hart & vaatziekten. Omega 3 vetzuren werken positief. Chronisch te kort of te lang slapen (7-8 uur per nacht is ideaal) verhoogt ook kans op hart en vaatziekten.

Morgen meer over (preventie van) hart en vaatziekten en natuurlijke hulpmiddelen ter ondersteuning van de behandeling.

Wij helpen u graag bij het voorkomen van hart en vaatziekten.

Recent nieuws

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl